DOSARUL TRANSFERURILOR: Gică Popescu, George Copos şi Mihai Stoica, încarceraţi în regim închis

DOSARUL TRANSFERURILOR: Gică Popescu, George Copos şi Mihai Stoica, încarceraţi în regim închis

Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit marţi, în cazul a trei dintre condamnaţii din dosarul transferurilor - Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos -, ca aceştia să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie, au precizat, pentru Mediafax, oficiali din cadrul Penitenciarului Rahova.

Reprezentanţii penitenciarului au precizat că, deocamdată, nu s-a stabilit locul în care cei trei vor efectua în continuare pedeapsa. "Nu există alte dispoziţii, deocamdată. Ei se află, în acest moment, în custodia penitenciarului Rahova", au precizat oficiali ai instituţiei.  Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luată după ce lui Popescu, Copos şi Stoica le-a expirat perioada de carantină. Ce se întâmplă cu fraţii Becali Perioada de carantină a expirat şi pentru fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristian Borcea, toţi trei încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, precum şi pentru Jean Pădureanu, aflat la Spitalul Penitenciarului Jilava, având probleme medicale.

"Cel mai probabil, comisia se va întruni săptămâna aceasta ori, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Pentru că pedepsele primite de Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea depăşesc, în fiecare caz, trei ani de închisoare, cel mai probabil regimul de detenţie pe care îl vor primi va fi unul închis, motiv pentru care nu vor mai putea rămâne la Penitenciarul Poarta Albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aici nu avem regim închis de detenţie, avem numai semideschis şi deschis. Din acest motiv nu ar putea să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă, trebuind să fie transferaţi la penitenciare cu regim închis", a afirmat Botezan, care a precizat că cei trei ar putea fi transferaţi la penitenciare precum cele din Slobozia sau Tulcea. Neţoiu va afla regimul mâine Miercuri, perioada de carantină va expira şi pentru al optulea condamnat din dosarul transferurilor, Gheorghe Neţoiu, încarcerat la Penitenciarul Craiova. Marian Gînjoveanu, purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, a precizat că, cel mai probabil, comisia din penitenciar se va întruni până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a stabili regimul de detenţie în cazul lui Neţoiu.