Dovada că românii nu au încredere în economie: depozitele au crescut accelerat. Ce monedă este preferată

Autor: | | 0 Comentarii | 2635 Vizualizari

Unul din indiciile că o economie este pe cale să își revină este creșterea indicatorului de încredere. Când atât persoanele fizice, cât și companiile, demarează investiții și plasează bani în consum, renunțând astfel la economiile pentru „vremuri grele”, este un semnal clar că populația a devenit încrezătoare în evoluția economică.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

În plus, creșterea consumului este un impuls pentru revenirea economică, deoarece vânzările companiilor se majorează. 

În România, încrederea în economie este departe de a fi revenit. Cel mai bun indiciu este acela că în decembrie, ultima lună a anului trecut, depozitele menținute de companii și persoane în bănci au crescut cu nu mai puțin de 6,8% față de luna noiembrie. 

Leii, preferați de români

În decembrie, cel mai mult s-au majorat depozitele în lei ale persoanelor fizice și companiilor, cu 9,2%, până la 171 miliarde de lei (la data de 31 decembrie). În timp ce economiile populației au crescut cu 2,7%, cele ale companiilor s-au majorat cu nu mai puțin de 18%.  Tot în ultima lună a anului, depozitele în valută ale populației și companiilor au crescut cu 2%, până la 82 de miliarde de lei, faţă de luna noiembrie. În timp ce depozitele în valută ale populaţiei s-au majorat cu 1,5%, cele ale companiilor au crescut cu 2,8%. 

În întregul an 2015, depozitele în lei şi valută ale populaţiei şi firmelor au crescut cu 8,6%. 
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...