Doina Matei, "ucigaşa cu umbrelă", premiată la un concurs literar în Italia

Doina Matei, "ucigaşa cu umbrelă", premiată la un concurs literar în Italia

În urmă cu patru ani, românca Doina Matei era "botezată" de presa din Italia cu numele de "ucigaşa cu umbrelă". În primăvara anului 2007, presa italiană relata despre crima comisă de românca Doina Matei, la metroul din Roma. Victima, o italiancă, a murit după ce românca a înjunghiat-o cu o umbrelă.

Pe 26 aprilie 2007, între românca Doina Matei şi italianca Vanessa Russo (22 de ani) a avut loc o ceartă puternică. În timpul altercaţiei, românca a înjunghiat-o în ochi, cu vârful umbrelei. După două zile de comă, victima a murit.

"Am lovit-o pe fata aceea, dar nu voiam sa o omor", s-a apărat românca. Cu toate acestea, justiţia italiană a decis, în decembrie 2007, că românca a avut intenţia de a "lovi mortal" victima, motiv pentru care au decis o pedeapsă la 16 ani de închisoare.

"Umilinţele mi-au alungat speranţele"

Ne puteți urmări și pe Google News

Drama româncei, care acum se află încarcerată într-o închisoare din Perugia a inspirat-o să scrie o povestire despre regretele legate de crima comisă.

Cu această povestire a participat la o competiţie literară adresată deţinuţilor din Italia. Românca a câştigat cel de-al doilea premii din concurs. "Când voi putea să ies de aici, primul lucru pe care îl voi face mă voi duce la mormântul îngerului meu păzitor, Vanessa (Pot să-mi mai fac proiecte? Înainte de 26 aprilie 2007 aveam multe idealuri. Lucram pe stradă pentru a dărui copiilor mei o viaţă mai bună decât cea pe care am avut-o eu, dar umilinţele mi-au alungat speranţele", a scris românca.

În decembrie 2008, Doina Matei i-a trimis o scrisoare preşedintelui Italiei, în care cerea să ispăşească pedeapsa privativă de libertate într-un centru special, unde să poată avea grijă de cei doi copii ai săi, însă a fost refuzată.