Drobul de sare al milionarului Walter

Drobul de sare al milionarului Walter

Afaceristul Florian Walter este acuzat că a dezvoltat o schemă de evaziune fiscală de 20 milioane de euro. Romprest Service SA ar fi folosit firme fantomă și chiar ar fi jonglat, însă doar în acte, cu trei tone de sare ce trebuiau folosite la deszăpezire

Considerat a fi liderul unei grupării de evaziune și spălare de bani, milionarul Florian Walter a fost căutat de anchetatori, ieri, la toate locuințele acestuia din București, Ilfov și Cluj. Afaceristul a ajuns în atenția DIICOT, ANAF și a Poliției Române care au urmărit tranzacțiile comerciale desfășurate în perioada 2012 – 2014 de către societatea Compania Romprest Service SA, cu societățile comerciale LA Teaam Line Solutions SRL, Romconcord Tehnic Service SRL și Euro Grup SRL. Tot ieri, 50 de persoane au fost aduse la audieri.

Firma Romprest este acuzată că ar fi încheiat mai multe contracte fictive de servicii și că ar fi importat fictiv 3.000 de tone de clorură de calciu (material folosit la deszăpezire) din Bulgaria. Procurorul șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat, ieri, că „s-au găsit foi goale, semnate de societățile implicate”.

Nicolae Capră, audiat

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT a dispus începerea urmăririi penale față de 23 de suspecți, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro. Ieri, au dat declarații, în calitate de învinuiți, Nicolae Capră, patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiești și Florian Necula Marin, directorul executiv al Romprest. Capră este trimis în judecată de DIICOT într-un alt dosar de evaziune, iar Marin era omul din linia întâi când primarii din București dădeau undă verde utilajelor de deszăpezire.

Afaceri cu

Romprest ar fi făcut tranzacții cu firme fictive înființate de romii din Sintești, spun anchetatorii. „Serviciile firmelor erau nereale, deoarece proveneau din achiziții fictive, de la societăți cu sedii fără activitate, declarate la cabinete de avocatură sau în apartamente de bloc, fără salariați”, a spus Hosu. Șeful DCCO, Claudiu Cucu, a declarat că a lucrat în acest caz cu Direcția Generală Antifraudă și SRI.

Cine este Florian Walter

Potrivit unui clasament al TOP 300 Capital, Florian Walter, fost Bușcă, ocupă locul 123, având o avere de 48-50 de milioane euro, desfășurânuși activitatea în salubritate, construcții, fotbal. A fost anchetat de procurorii DIICOT și în 2012, după ce ar fi obținut beneficii financiare, prin transferul a 15 jucători de la Clubul „Universitatea” Cluj la Petrolul Ploiești. Ieri, DIICOT a cerut arestarea lui în lipsă.

Reacția ROMPREST

„Între Compania Romprest Service S.A., A.N.A.F. - Antifraudă Fiscală și A.N.A.F. - D.G.A.M.C. există un litigiu civil, înregistrat sub nr. 66438/299/2014, obiectul acestui litigiu reprezentându-l contestația pe care subscrisa a formulat-o împotriva Deciziei emise de către A.N.A.F. - Antifraudă Fiscală, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii pe bunuri mobile și imobile. Nici un reprezentant al societății nu a fost implicat în constituirea unui grup infracțional, care să urmărească sustragerea de la plata obligațiilor fiscale, urmând să dovedim acest aspect instituțiilor abilitate”, se arată într-un comunicat al companiei.