BILANŢ DNA. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti despre urmărirea lui Chiţoiu: Judecătorii şi procurorii corecţi îşi vor face treaba!

BILANŢ DNA. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti despre urmărirea lui Chiţoiu: Judecătorii şi procurorii corecţi îşi vor face treaba!

Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a declarat joi, referitor la solicitarea DNA de începere a urmăririi în cazul lui Chiţoiu, că judecătorii şi procurorii corecţi îşi vor face treaba, precizând că un sistem puternic de justiţie este parte a unei ţări puternice, potrivit Mediafax.

Declaraţia a fost făcută de Duane Butcher la finalul conferinţei în care a fost prezentat raportul de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru 2013, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA spunând: "Un sistem puternic de justiţie este parte a unei ţări puternice". Diplomatul american a adăugat că a 2013 a fost un an important, iar activitatea procurorilor anticorupţie a fost privită cu "admiraţie" de Ambasada SUA. "Este impresionantă munca pe care a depus-o DNA. A fost un an important şi am privit cu profundă admiraţie munca pe care au depus-o procurorii DNA, munca pe care au făcut-o pentru România şi parteneriatul româno-american", a mai spus Duane Butcher. Cazul "Daniel Chiţoiu" Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut marţi procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chiţoiu.