După mai bine de un deceniu, Materazzi a povestit de ce a primit un cap în piept de la Zidane, la Mondialul din 2006

După mai bine de un deceniu, Materazzi a povestit de ce a primit un cap în piept de la Zidane, la Mondialul din 2006

În vârstă de 42 de ani, fostul internațional italian Marco Materazzi le-a spus jurnaliștilor de la L’Equipe că regretă incidentul pe care l-a avut cu Zinedine Zidane, în finala Cupei Mondiale din 2006, disputată între Italia și Franța, scor 1-1 (5-3 după loviturile de departajare).

În urmă cu mai bine de 10 ani, în timpul acelei finale, Materazzi i-a aruncat cuvinte grele lui Zidane. Fostul fundaș al „Squadrei Azzurra” a recunoscut că, în injuriile adresate fracenzului, a menţionat-o pe sora acestuia. Imediat după vorbele aruncate asupra lui „Zizou”, francezul l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi, în prelungirile finalei. Potrivit cotidianului din Hexagon, Materazzi a mai spus că este deseori felicitat de italieni pentru actul său în fața lui Zidane, dar că acest eveniment i-a schimbat viața pentru totdeauna.

„Am menţionat-o pe sora lui, nu şi pe mama lui. I-am spus ceva foarte stupid, dar cuvintele mele nu meritau o asemnea reacţie. În orice colţ al lumii, fie că este vorba de Roma, Napoli, Torino, Milano sau Paris, auzi lucruri mult mai rele.

Câteodată, în Italia, am întâlnit oameni pe stradă care mi-au zis: «Marco, bine ai făcut că i-ai dat acel cap în piept». Şi mă enervez, pentru că eu am fost acela care a primit lovitura. Dar, din asta nu reiese decât ce ciudat s-a transmis mai departe acea întâmplare nefericită”, a declarat Materazzi pentru L’Equipe.

Ne puteți urmări și pe Google News