E mai bine să le ştii: Câteva lucruri înspăimântătoare despre alimente

E mai bine să le ştii: Câteva lucruri înspăimântătoare despre alimente

Se spune că tot ceea ce scrie pe “etichetele” alimentelor este adevărat.

Iată însă câteva lucruri…înspăimântătoare despre alimente, menţionate în cartea “1,001 Facts that Will Scare the S#*t Out of You” (1.001 lucruri care m-au speriat de moarte), aparţinând americanului Cary McNeal.

Pe locul 1 se situează vinul. Iar în acest caz ar fi bine  să ne gândim de două ori înainte de a mai lua un vin ieftin de pe raft. Când strugurii sunt culeşi cu ajutorul maşinilor, acestea “curăţă” tot, inclusiv insecte, pasări sau orice altceva se află prin  preajmă.

Urmează fructele 

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu toţi producătorii aleg bob cu bob înainte de a presa strugurii, aşa că tot ce este “în plus” merge laolaltă. Producătorii de vin care se respectă îndepărtează 99% dintre elementele “externe”. Urmează fructele: potrivit unui studiu, 90% dintre piersicile, merele, nectarinele şi căpşunile testate conţineau pesticide, chiar şi după spălarea temeinică sau îndepărtarea cojii. Este rândul puilor: 70% dintre puii crescuţi pentru consumul uman din Statele Unite conţin un aditiv alimentar aprobat de FDA – (Food and Drug Administration, Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor) pe bază de arsenic. Acesta este adăugat ca un antibiotic în alimentaţia păsărilor. În plus, găinaţul acestora (care conţine, de asemenea, arsenic) este folosit ca îngrăşământ pe terenurile pe care se cultivă hrana pentru respectivele păsări.

În ceea ce priveşte pâinea, unii producători folosesc sulfat de amoniu (E517) care face drojdia să crească. Sulfatul de amoniu mai este folosit la îngrăşăminte, la stingerea incendiilor şi la fabricarea bombelor.

De la ţară

Produsele organice sunt şi ele periculoase. Numai 16% din produsele organice aparţin micilor producători. Restul aparţine marilor companii care produc şi celelalte alimente. Dacă vrei mâncare organică, ia-o de la ţară, nu de la supermarket. Ţi-ai pune o lingură de pudră de oase de vită în cafea? Cu siguranţă nu. Dar zahăr? Probabil da. Nu uita însă că pentru albirea zahărului atât de popular se folosesc cărbuni din oase de vită. Procesul a fost patentat pentru prima dată în 1812.

Este şi rândul coloranţilor: Roşu Citrus (E 121) este un colorant interzis în Statele Unite. Producătorii de portocale însă au voie să-l folosească pentru a colora fructele şi a le face mai apetisante. Şi nu în ultimul rând supa de câine! Bosingtang este numele unei supe coreene din câine. Animalele folosite aparţin unei anumite rase (Nureongi) care nu este întâlnit ca animal de companie. Câinii sunt crescuţi în ferme speciale, precum cele de vite sau ovine. Oficial, guvernul Coreean a interzis folosirea câinilor în alimentaţie, în urma nenumăratelor plângeri internaţionale, însă multe restaurante au acest fel de mâncare.