Echipa Olimpică a României a plecat spre FOTE 2015

Echipa Olimpică a României a plecat spre FOTE 2015

Delegatia Romaniei care va fi prezenta la editia din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European a plecat astazi catre Austria. In ciuda vremii mohorate de afara, inainte de plecarea din Complexul Olimpic “Sydney 2000” – Izvorani unde au fost cantonati, cei 24 de sportivi care ne vor reprezenta la FOTE 2015 erau veseli si optimisti.

Dupa o scurta sedinta foto, unde au prezentat tinuta oficiala de defilare la festivitatea de deschidere a FOTE 2015, componentii Echipei Olimpice a Romaniei s-au echipat de drum si au plecat spre Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, cu destinatia finala St. Gallenkirch (Austria).

Despre asteptarile conducerii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) de la componentii Echipei Olimpice la intrecerile FOTE 2015, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a precizat : “Ca intotdeauna speram ca tinerii nostri sa reuseasca o prezenta valoroasa si cat mai multe plasari in zonele fruntase. La acest gen de competitii, unde sportivul abia incepe sa se formeze pentru marea performanta, este greu sa apreciezi pozitia pe care o poate ocupa in clasament. Cel mai important lucru insa, la astfel de confruntari, este sa ai o pleiada de copii in contact cu intrecerile de mare anvergura. Ca de fiecare data vom fi alaturi de componentii Echipei Olimpice a Romaniei care ne vor reprezenta la Vorarlbert si Liechtenstein si am incredere ca acesti copii nu ne vor face de ras”.

„Pe de alta parte, editia de iarna din acest an a FOTE este speciala pentru noi, deoarece este prima organizata dupa cea din Brasov considerata  de toata lumea cea mai reusita editie a FOTE din istoria competitiei. Sunt curios daca doua tari ca Austria si Liechtenstein, mult mai puternice decat Romania din toate punctele de vedere, si cu traditie in sporturile de iarna, se vor ridica la nivelul nostru”, a mai spus Ioan Dobrescu.

Ne puteți urmări și pe Google News