Efectele uimitoare ale FRUCTULUI MAGIC ASIATIC consumat de celebrităţi

Efectele uimitoare ale FRUCTULUI MAGIC ASIATIC consumat de celebrităţi

Este numit și fructul longevității, iar în ultima perioadă reprezintă noul secret al sănătății vârstnicilor.

Îl consumă celebrități precum Christina Aguilera, Gisele Bundchen și Salma Hayek. Goji este fructul minune asiatic, de culoare roșie, originar din Himalaya, produs de o specie de arbuști din familia Solanacee (care include printre altele roșiile și vinetele).

În Asia, fructul este utilizat în mod tradițional pentru tratarea alergiilor. Cercetătorii chinezi au constatat ca fructul reduce anticorpii care generează răspunsul la alergen. Totodată, polizaharidele reinstalează funcțiile normale ale sistemului imunitar.

Conform legendelor, consumul de goji asigură longevitate și tinerețe. Testele de laborator au demonstrat că antioxidanții prezenți în fruct anihilează efectele radicalilor liberi, prevenind bolile și îmbătrânirea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Substanţe esenţiale

Goji înflorește începând din luna iunie și fructifică începând cu luna august, având perioade când are și flori și fructe. Fructele sunt mici (1-2 cm lungime) alungite, dulci și pline cu semințe în interior. Recent, oamenii de știință au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți.

Aceste fructe au în compoziția lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi și 8 substanțe esențiale vieții. De asemenea, conține vitamina C în cantități foarte mari (de 400 de ori mai mult decât în portocale) și vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12. O altă vitamină este vitamina E, destul de rar întâlnită în alimente, și extrem de benefică. Mai conține polizaharide și monozaharide, acizi grași nesaturați, inclusiv acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol și alți fitosteroli.

Pe o scară de până la o sută

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar și sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obținerea maximă de beneficii, se recomandă consumarea întregului fruct.

Conținutul mare de vitamina C ajută la creșterea și repararea tuturor țesuturilor umane, vindecarea rănilor, menținerea sănătății cartilajelor, oaselor și dinților. Prin conținutul de zinc, ajută în reglarea apetitului, gustului și mirosului, controlul stresului, creșterea și dezvoltarea normală, sănătatea funcțiilor de reproducere feminine și masculine.

Nutrienții din fructele goji ajută la scăderea în greutate prin diminuarea apetitului. Indexul glicemic al acestor fructe, pe o scară de până la 100, este 29. Prin conținutul de fibre (21%) controlează glucoza și apetitul. Goji reprezintă și o bună sursă de crom, mineral care controlează nivelul glucozei. Pe lângă aceasta, cromul ajută și la conservarea masei musculare în perioada de scădere în greutate.

Cantitatea crescută de antioxidanți din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Betacarotenul din goji și poate combate cu succes petele de pe piele, acneea și accelerează procesul de vindecare a dermatitelor. În plus, goji ar putea ajuta la combaterea efectelor adverse ale chimioterapiei și tratamentului cu radiații al cancerului.