Efectul criticilor lansate de Ponta: un specialist pleacă din fruntea Ministerului Agriculturii

Efectul criticilor lansate de Ponta: un specialist pleacă din fruntea Ministerului Agriculturii

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, va părăsi instituția condusă de conservatorul Daniel Constantin, pentru a reveni în funcția pe care o deținea în cadrul reprezentanței României de la Comisia Europeană.

Achim Irimescu se va alătura Direcţiei de specialitate a Comisiei Europene, începând cu luna februarie, au declarat pentru EVZ surse din cadrul Ministerului Agriculturii. Deocamdată, nu a fost desemnat un succesor pentru funcția de secretar de stat, dar surse avizate susțin că numirea va fi făcută pe criterii politice.

În luna octombrie a anului trecut, secretarul de stat demisionar Achim Irimescu a fost "tras de urechi" de premierul Victor Ponta. Prim-ministrul l-a criticat, după ce acesta a declarat că este posibilă reducerea TVA şi la carne, după ce Executivul a redus TVA la pâine în septembrie.

"Nu s-a sfătuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultură, când a vorbit de TVA la carne şi cred că a greşit. Cred că întâi trebuie să spunem noi şi pe urmă să anunţe el, dar era aşa, mai entuziast, probabil se întâlnea cu producătorii de carne", a declarat la acea vreme Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie precizat că Achim Irimescu spusese doar că este posibilă reducerea TVA la carne şi că Executivul va aplica această măsură.

În perioada decembrie 1998 – mai 2012, Achim Irimescu a fost şeful secţiei Agricultură, Pescuit şi Dezvoltare Rurală al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Anterior, timp de opt ani acesta a lucrat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Achim Irimescu este doctor în economie agrară.

Știre în curs de actualizare.