Efectul crizei: Unul din doi români nu pleacă în concediu

Efectul crizei: Unul din doi români nu pleacă în concediu

Aproape un sfert (22%) dintre românii cu vârsta de peste 18 ani nu au fost în vacanţă în 2013, iar în 2014 şi mai puţini români ar putea pleca în vacanţă, potrivit unui studiu de al companiei de cercetare Mercury Research.

Dacă în 2013 doar 22 % dintre români nu şi-au programat vacanţa, în acest an doar jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că intenţionează să meargă în concediu într-o destinaţie turistică, se menţionează în studiul citat de Agerpres.

O treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015. Potrivit cercetării, în cazul celor care au mers în vacanţă, cea mai populară destinaţie turistică a fost România pentru 50% dintre chestionaţi.

La distanţă mare, în topul ţărilor vizitate, s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele, anul trecut, au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Călătorie pe cont propriu

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaţionale a fost maşina personală/privată (52%), fiind urmată de călătoria cu avionul (47%). Pentru vacanţele în ţară, doar 8% dintre români au ales avionul, în timp ce 85% maşina personală.

Ca tendinţe, în 2014, România rămâne atracţia turistică cea mai importantă, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţionează să meargă în vacanţă. Pe listă se mai regăsesc Grecia (14%) şi Italia (6%). Studiul a fost realizat în luna februarie 2014, prin interviuri online în panelul Mercury Research, pe un eşantion de 1.078 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă de eşantionare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.