Editura Evenimentul si Capital

Elevii de la Șincai au câștigat în fața profesorilor. Toate sancțiunile au fost ANULATE ca fiind ILEGALE

Autor: | | 0 Comentarii | 764 Vizualizari

Consiliul de Administrație de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj Napoca, a anulat toate sancțiunile dispuse în urmă cu două săptămâni în cazul a 68 de elevi care au postat pe o pagină privată de facebook poze cu profesorii, catalogate drept ofensatoare.

Surse din cadrul Liceului Gheorghe Șincai au declarat pentru Evenimentul Zilei că decizia Consiliului de Administrație, care s-a desfășurat vineri după amiaza, a fost de a anula toate sancțiunile dispuse împotriva elevilor în urmă cu două săptămâni, inclusiv în cazul elevilor exmatriculați.

”Și-au dat seama că au încălcat regulamentul. Mă miră faptul că directorul și consiliul profesoral și-au dat seama că elevii au încălcat regulamentul școlar în momentul în care au postat imagini cu profesorii lor. Ceea ce nu se știe este faptul că sancțiunile împotriva elevilor au fost dictate cu încălcarea regulamentului școlar. În acest regulament se arată că sancțiunile trebuie dispuse de Consiliul clasei, care este format din toți profesorii care predau la clasa respectivă. La Liceul Gheorghe Șincai lucrurile s-au întâmplat cu nerespectarea regulamentului școlar”

, a declarat un profesor de la Liceul Gheorghe Șincai, care de la început s-a opsu sancționării elevilor.

Consiliul de Administrație al liceului a dispus anularea tuturor sancțiunilor dispuse de Consiliul Profesoral al Liceului Gheorghe Șincai, inclusiv și în cazul elevilor care nu au contestat sancțiunilor.

Ancheta de la Șincai a fost părtinitoare

Înainte de vacanța intersemestrială din luna ianuarie 2015, trei elevi de la Liceul Gheorghe Șincai au creat o pagină privată de facebook ”Memes Șincai”, la care au aderat în câteva zile peste 800 de persoane, elevi și foști elevi. Pe această pagină au fost postate mai multe zeci de fotografii cu profesorii liceului peste care elevii au suprapus diferite mesaje, considerate de profesori drept jignitoare.

Ulterior, conducerea liceului a numit o comisie de anchetă care a fost compusă din opt profesori și niciun reprezentant al părinților. Din cei opt profesori anchetatori, patru, respectiv profesorul de latină Alexandru Dudău, profesorul de geografie Daniel Nicu Irimia, profesorul de istorie Lucia Copoeru și profesorul de biologie Ioana Emilia Mihacea, poreclită „intestinala”, deoarece este apelativul preferat cu care își „dezmiardă” elevii, au apărut în pozele postate de elevi pe pagina „Șincai Memes”.

Unul dintre părinții copiilor sancționați a declarat că din comisia de anchetă trebuiau să facă parte doar profesori imparțiali, care să nu dorească să se răzbune și că din acest motiv va contesta sancțiunea.

În urma anchetei, Consiliul Profesoral a dispus exmatricularea a doi elevi, unul în clasa a Xll și unul în clasa a Xl-a, în timp ce alți 66 de elevi au primit sanciuni care au mers de la avertismente până la nota patru la purtare și anularea burselor de studii.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro