PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Europa

Erdogan dispune arestarea a zeci de jurnaliști incomozi

Autor: | | 0 Comentarii | 88 Vizualizari
Protestatari, cu fotografii ale unor jurnaliști și intelectuali arestați, au manifestat în fața închisorii Metris din Istanbul, duminică, 24 iulie FOTO: AGERPRES
Turcia a emis mandate de arestare pentru 42 de jurnaliști, o altă măsură controversată din șirul celor luate de guvernul de la Ankara, după lovitura de stat eșuată.

 Toți cei suspectați de legături cu clericul islamist Fehtullah Gulen, exilat în SUA, acuzat că a pus la cale lovitura de stat, trebuie pedepsiți, consideră președintele Recep Erdogan, ceea ce înseamnă că vor fi demiși, suspendaț i , arestați sau condamnați, unii chiar la moarte, după cum arată lucrurile la această oră.

Pe lista jurna liștilor ce urmează să fie arestați se află unele din cele mai cunoscute nume din presa turcă, precum editorul veteran Nazli Ilicak, în vârstă de 72 de ani, care a lucrat la publicația pro-guvernamentală Sabah până în 2013, când a fost dată afară pentru că a criticat miniștrii implicați în scandaluri de corupție.

Epurările continuă

Presa de opoziție din Turcia a fost o țintă a partidului de guvernământ de ani de zile. Guvernul a preluat controlul asupra celei mai mari publicații, Zaman, și a celei mai mari agenții de presă din țară, Cjihan, în luna martie. Președintele îi acuza pe jurnaliști de legături cu Gulen, rivalul său.