Editura Evenimentul si Capital

Cel mai CIUDAT PROCES DIN LUME. Judecătorii trebuie să decidă dacă un GURU e MORT sau MEDITEAZĂ

14-05/meditatie-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 644 Vizualizari

Shri Ashutosh Maharaj, fondatorul ordinului religios Divya Jyoti Jagrati Sansthan, a murit în ianuarie, din cauza unui infarct, susţin soţia şi fiul său. Nu de aceeași părere sunt și discipolii săi, care spun că gurul este se află într-o profundă stare de meditație. Pentru a rezolva conflictul, o instață din India a fost solicitată să decidă asupra stării sale.

Discipolii de la ashram au refuzat să lase familia să-i ia corpul pentru incinerare, suținând că gurul este încă în viaţă. Potrivit adepţilor săi, care se află în oraşul Jalandhar din regiunea Punjab, liderul spiritual este decât într-o profundă meditaţie, iar ei i-au congelat trupul pentru a-l conserva pentru atunci când se va trezi.

Potrivit unuia dintre consilierii său, care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, ”Maharaj a petrecut mulţi ani meditând la temperaturi sub zero grade în Himalaya, nu este nimic neobişnuit în acest lucru. Va reveni la viaţă imediat ce va dori acest lucru, iar noi vom avea grijă ca trupul său să rămână conservat până atunci”.

Trupul său este ţinut într-un congelator într-o cameră păzită în complexul său de la Nurmahal, Jalandhar, unde numai câţiva înţelepţi şi medici ai sectei pot intra.

Ordinului religios Divya Jyoti Jagrati Sansthan are mii de adepţi în întreaga lume şi deţine zeci de proprietăţi în India, SUA, America de Sud, Australia, Orientul Mijlociu şi Europa.

Poliţia a confirmat iniţial moartea sa, însă Înalta Curte din Punjab a respins ulterior raportul poliţiei, iar oficiali locali au spus că este o chestiune spirituală şi că discipolii săi nu pot fi obligaţi să creadă că gurul este mort, relatează Agerpres.

Acum, soţia şi fiul său au depus o plângere în instanţă prin care cer investigarea circumstanţelor morţii sale şi ca trupul său să le fie predat pentru a fi incinerat.

În vârstă de 70 de ani,  Shri Ashutosh Maharaj are o avere imobiliară estimată la 100 de milioane de lire sterline. Fiul său, Dilip Jha, de 40 de ani, susţine că discipolii tatălui său refuză să le predea trupul său pentru a putea menţine controlul asupra vastului său imperiu financiar.
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro