Eveniment DE EXCEPŢIE: Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014 / VIDEO

Eveniment DE EXCEPŢIE: Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014 / VIDEO

Teatrul de Balet Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu organizează în perioada 20 – 23 martie 2014 Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014.

Concursul, ajuns anul acesta la ediţia a şaptea, este afiliat celei mai mari competiţii de dans din lume World Ballet Competition USA. Etapa de la Sibiu va reprezenta semifinala competitiei din Statele Unite.

70 de dansatori

Ediţia din acest an a evenimentului aduce la Sibiu un număr de participanţi aproape dublu faţă de ediţia precedentă: nu mai puţin 70 de dansatori din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA şi România înscriindu-se în concurs. Atât cele trei zile de concurs (20 – 22 martie 2014), cât şi Gala extraordinară de Balet ce va marca finele competiţiei din 23 martie 2014, vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând cu ora 19:00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câştigătorul etapei de la Sibiu a Competiţiei Mondiale de Balet va primi un premiu în valoare de 3.000 de dolari, fiind totodata calificat în finala din Orlando, Florida – SUA a concursului. Cei 70 de dansatori înscrişi anul acesta în concurs, cu vârste cuprinse între 8 şi 26 de ani, vor concura în următoarele categorii de concurs: Individual, Pas de Deux şi Ansamblu, prezentând juriului atât momente de balet clasic sau neoclasic, cât şi momente coregrafice contemporane, jazz sau dans modern.

Gala extraordinară

Ca de fiecare dată şi ediţia din acest an aduce în juriul Competiţiei Mondiale de Balet, Open Romania 2014 „actori” importanţi din lumea dansului: Elisabeta Hertel din Italia, Cosmin Mărculeţiu din SUA, Milica Bijelic din Serbia, Sergiu Anghel din Romania, Egle Spokaite din Lituania, Yeom Gwangok din Coreea, Marina Stolyar din Rusia şi Vasile Petruţiu din SUA – Fondator si Director al World Ballet Competition, Orlando, Florida – SUA şi Central Florida Ballet.

Duminică, 23 martie 2014, în cadrul unei gale extraordinare de balet va avea loc ceremonia de decernare a premiilor şi anunţarea marelui câştigător al concursului. În cadrul Galei de Balet de duminică 23 martie 2014 vor dansa balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa şi din SUA: Adiarys Almeida din Cuba – Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti, Katherina Markowskaja din Ucraina – Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru din Republica Moldova – Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota din România – Opera Naţională Bucureşti, David Trzensimiech din Polonia – Baletul Naţional Roman.

„Au fost întotdeauna foarte bine primiţi”

„Ne bucurăm că Sibiul, unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, găzduieşte şi în acest an Semifinala Competiţiei Mondiale de Balet. La Sibiu de fiecare dată, atât dansatorii înscrişi în concurs cât şi toţi invitaţii de marcă ai evenimentului au fost întotdeauna foarte bine primiţi”, a menţionat Vasile Petruţiu, Fondator al World Ballet Competition.

Accesul publicului în sală, atât pentru cele trei zile de concurs, cât şi pentru spectacolul „Gala de Balet” ce va avea loc duminică 23 martie 2014, de la ora 19:00, se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii având 50% reducere. Biletele pot fi cumpărate din secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului, nr. 1, fostul Teatru de Vară. Urmăriţi live transmisia evenimentului pe http://www.worldballetcompetition.com <iframe src="//www.youtube.com/embed/1TubZng6nQw" allowfullscreen="" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>