EVZ a stopat angajările la TVR Șefii se întreabă dacă postul public merită să mai existe

Irina Radu
Autor: | | 7 Comentarii | 1812 Vizualizari

„Mai e nevoie de o televiziune publică?”, s-a întrebat retoric Irina Radu în conferința de presă ce a avut loc ieri la TVR.

În condițiile în care în 2015 postul public a avut pierderi cumulate estimate la peste 155 de milioane de euro, cu aproximativ 1,7 milioane de euro mai mici decât în 2014, dar suficient cât datoriile să crească peste 151 de milioane de euro, cât se înregistra la începutul anului 2015, șeful interimar al TVR vrea demararea unei dezbateri care să sensibilizeze opinia publică. Irina Radu a vorbit despre regulile interne care acoperă incompetența, datoriile istorice, audiențele scăzute (rating de sub 1%), programe fără performanță, dar și despre câteva posibile „scenarii” salvatoare printre care creșterea taxei TV de la 4 lei la 4,5 lei/ lună, eliminarea măsurilor discriminatorii privind publicitatea, reintroducerea scutirilor de TVA pentru drepturile de difuzare ale filmelor sau competițiilor sportive. „Cum nu avem Consiliu de Administrație, în acest moment TVR este condusă de Comitetul Director. Nici acesta nu este complet, deoarece nu toți directorii sunt dispuși să-și asume deciziile”, a mai dezvăluit Radu. Reamintim că TVR are peste 80 de persoane în posturi de conducere. Irina Radu a mai precizat că, în urma articolelor publicate de EVZ cu referire la angajările ilegale din TVR, a oprit orice discuției pentru aducerea oamenilor noi, deși „din această instituţie trebuie să plece mulţi oameni şi să vină câţiva foarte buni“.

Reacția sindicatului

Contactat de EVZ, Dragoș Bocanaciu, liderul principalului sindicat din TVR, a spus că nu susține creșterea taxei TV. „Nu cred că trebuie să cerem mărirea taxei, ci ca ea să fie colectată de la toată lumea. Iar în ceea ce privește procentele care se duc către Electrica, dacă ar scădea la cinci, la TVR ar veni șapte milioane de euro. Ne dorim foarte mult ca la conducere să vină o persoană care are noțiuni de strategie”, a concluzionat Bocanaciu.
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro