EVZ CHIŞINĂU. Napoli – o nouă destinaţie turistică pentru Moldoveni

EVZ CHIŞINĂU. Napoli – o nouă destinaţie turistică pentru Moldoveni

Toţi moldovenii care vor să călătorească în sudul peninsulei italice, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai companiilor de turism de la Chişinău au putut afla dar şi viziona lucruri inedite despre oraşul Neapoli, golful aflat în preajmă, dar şi cele mai bune oferte de cazare de la hoteluri.

O nouă destinaţie pentru moldovenii amatori de călătorii. Zilele trecute a fost prezentat planul turistic pentru oraşul italian, Napoli, eveniment organizat de Camera de Comerţ în parteneriat cu Ambasada Italiei, la Chişinău. Cei mai interesaţi de această prezentare au fost reprezentanţii agenţiilor de turism, care şi-au îmbogăţit portofoliul cu postere, cărţi poştale, dar şi un CD cu muzica şi imaginile care reprezintă oraşul Napoli. Redescoperim Italia

Unii reprezentanţi ai agenţiilor de turism prezenţi la acest eveniment au declarat pentru Evenimentul Zilei că destinaţiile preferate ale moldovenilor din Italia erau nordul ţării şi capitala. Cel mai probabil că în acele destinaţii muncesc cei mai mulţi confraţi de-ai noştri.

Sergiu Andriuţă este patronul unei agenţii de turism. Acesta spune că organizează foarte des călătorii în Italia, însă foarte rar le-a propus clienţilor săi să meargă în regiunea de sud, deoarece acele zone nu prea au fost explorate de moldoveni. "De Valentine’s Day am inclus ca destinaţie turistică şi Italia, pentru cuplurile care vor să aibă un 14 februarie de neuitat. De regulă cele mai solicitate destinaţii ale moldovenilor spre Italia sunt Roma, Milano, Veneţia şi mai puţin sudul ţării. Acum am inclus şi Napoli, mai cu seamă că clima în regiune este una prielnică voiajelor romantice, plus am decis să le oferim solicitanţilor şi cele mai renumite hoteluri pentru a le rămâne o amintire plăcută această călătorie", Sergiu Andriuţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

1 milion de turişti anual Şi Tatiana Florea este de aceeaşi părere. "Într-adevăr numărul turiştilor pe care-i avem spre Napoli este foarte mic, majoritatea preferă Roma, apoi Veneţia şi într-un final vin oraşele Milano, Verona şi Napoli. Recent am lansat şi noi un pachet turistic care include doar zona de sud a Italiei, în special oraşul Napoli şi regiunea din preajma golfului. Sperăm ca cei mai mulţi turişti să-i avem în oferta organizată pentru Valentine’s Day şi Dragobete. Dar şi pentru vacanţa de vară la fel vom gândi o ofertă ce să atragă cât mai mulţi doritori", a conchis aceasta.

În cadrul prezentării, reprezentanţii Camerei de Comerţ din Napoli au declarat că anual în golful napoletan ajung să călătorească şi până la un milion de turişti. "Zona este una ruptă din rai, iar eu cred că toţi oamenii merită să călătorească cel puţin odată la Napoli. Pe lângă micile avantaje pe care le aducem economiei Moldovei procurând foile turistice în Napoli, oamenii vor putea să vadă un alt mod de viaţă, noi bucate, o cultură nouă, fără a pune la îndoială că locurile pitoreşti vizitate de turişti vor rămâne în amintirea turiştilor, viaţa întreagă", a declarat pentru Evenimentul zilei, consul onorific al Republicii Moldova în Napoli, Eleonora Pripa.

Costul unei foi turistice pentru două persoane în Napoli, pe un termen de şapte zile ajunge la 350 de euro, cu toate serviciile incluse. Destinaţiile preferate ale moldovenilor din Italia erau nordul ţării şi capitala

"Zona este una ruptă din rai, iar eu cred că toţi oamenii merită să călătorească cel puţin odată la Napoli" Eleonora Pripa, consul onorific al Republicii Moldova în Napoli

350 de euro Costă o foaie turistică pentru două persoane în Napoli, şapte zile, cu toate serviciile incluse