CAMPANIE EVZ. Susțineți petiția "Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției!"

CAMPANIE EVZ. Susțineți petiția "Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției!"

”Evenimentul zilei” demarează o campanie de susținere a petiției lansate, ieri, de un grup de români de Statele Unite ale Americii, prin care aceștia atrag atenția asupra abuzurilor comise în România de către politicieni. Până în prezent, petiția a strâns doar 4.000 de semnături, motiv pentru care jurnaliștii EVZ îi invită pe toți românii, care nu sunt de acord cu practicile anti-democratice și cu atacurile la adresa statului de drept, să ia inițiativă și să semneze petiția, arătând că astfel s-au săturat de corupția existentă la nivelul clasei politice românești.

Demersul EVZ vine în contextul în care peste 72.000 de semnături au fost strânse, în doar 24 de ore, pentru o petiție intitulată "Abuzurile din România trec Oceanul", inițiată de Antena 3, televiziunea mogulului Dan Voiculescu, petiție în care se susține că "românii vor să spună nu felului în care este manipulată imaginea ţării în străinătate, de către regimul preşedintelui Traian Băsescu".

  • SEMNEAZĂ AICI PETIȚIA lansată de românii din SUA

Controverse legate de petiția Antena 3 Mai mult decât atât, jurnaliștii Antenei 3 se laudă că aceasta ar fi cea mai semnată petiție din România, fapt ce ar spori legitimitatea demersului. Însă, există o serie de semne de întrebare cu privire la numărul real de semnături și la sistemul de votare al acestei petiții. Spre exemplu, un reporter EVZ a testat sistemul de semnare a petiției lansate de Antena 3 și reușit să semneze petiția de mai multe ori, pe baza unei singure adrese de e-mail, fiind modificate doar numele și prenumele pentru fiecare semnătură în parte Ce cuprinde petiția românilor din SUA Inițiatorii petiției "Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției" au luat decizia de a-i trimite secretarului de stat american John Kerry o scrisoare deschisă, în care îi mulțumesc pentru decizia de a o trimite în România pe subsecretarul de stat Victoria Nuland, pentru a discuta cu autoritățile române despre statul de drept.  De asemenea, comitetul de inițiativă a solicitat Departamentului de Stat să mărească presiunea asupra politicienilor români pentru ca aceștia să respecte separarea puterilor în stat, statul de drept și independența justiției. Reacția românilor din Statele Unite vine în contextul în care, luna trecută, parlamentarii USL au încercat să dea o nouă lovitură statului de drept, prin votarea unei superimunități, care să-i pună la adăpost de rigorile legii în ceea ce privește actele de corupție comise în timpul mandatului.

  • SEMNEAZĂ AICI PETIȚIA lansată de românii din SUA

"Indiferent de orientarea politică pe care cineva o are, corupţia clasei politice din România afectează pe toată lumea. Dacă sunteţi de acord cu această iniţiativă de sprijinire a luptei împotriva corupţiei din România, va rugăm să o semnaţi şi să o daţi la toţi pe care-i cunoaşteţi să o semneze. Este momentul să arătăm Departamentului de Stat şi lumii întregi că şi nouă, românilor, ne pasă de eradicarea corupţiei din România, nu numai occidentalilor. Cu cât există mai multe semnături, inclusiv din partea românilor din afară Statelor Unite, cu atât mesajul de sprijin împotriva corupţiei din România va fi mai clar", se arată în mesajul grupului de inițiativă din SUA, transmis către românii din toată lumea. Diaspora românească din Germania ia atitudine Un demers similar românilor din SUA a fost inițiat și de diaspora românească din Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Comentatorii politici şi presă din Germania, analizează cu profundă îngrijorare proiectele antidemocratice/antieuropene luate de către Uniunea Social-Liberală din România. Diaspora română susţine monitorizarea ca atare şi se opune cu vehemenţă punerii în practică a acestor proiecte legislative concepute de politicieni iresponsabili şi corupţi care subminează statul de drept român. În aceste condiţii, cerem misiunilor diplomatice române în străinătate cît şi autorităţilor române în Ţară, conjugarea tuturor eforturilor pentru blocarea iniţiativelor ilegale, antiromâneşti şi antieuropene ale guvernării Ponta.

Pentru Diaspora, încălcarea constituţională generată de posibilă legiferare a proiectelor anunţate, constituie un prilej de îngrijorare majoră asupra funcţionalităţii statului român de drept în conformitate şi compatibilitate cu documentele comunitare.

Partenerii noştri din Germania, din UE, primesc un nou exemplu de incompetenţa politică şi imoralitate din partea unei guvernări abuzive care crează o reţinere justificată în rîndul oamenilor de afaceri occidentali, aceştia constatînd cu maximă îngrijorare că, în România de azi cadrul european nu este respectat.

Nu acceptăm o nouă lovitură de stat împotriva Justiţiei şi a altor instituţii menite să ducă la funcţionarea democratică a statului român, şi, cerem Comisiei Europene, monitorizarea acelor politicieni care prin încălcarea Constituţiei, au devenit protectorii corupţiei din România", se arată într-un comunicat de presă semnat de Mihai Rusu, membru fondator al grupului de susținere "Mișcarea Populară - Diaspora", din Munchen.  Documentul citat a fost trimis la MAE German, ambasadelor UE la Berlin, ambasadei Germaniei la București, Comisiei Europene la Bruxelles și președintelui Traian Basescu. CITIȚI ȘI:

  • Departamentul de Stat, solicitat de românii-americani să ceară oficialilor români respectarea statului de drept
  • Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat, vine la București pentru a discuta despre statul de drept. Nuland nu se întâlnește cu Ponta!