Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Ce a spus Sereș în drum spre pușcărie. Ex-miniștrii Codruț Sereș și Zsolt Nagy au fost CONDAMNAȚI DEFINITIV la închisoare

Codrut Seres s-a predat autorităților judiciare pentru executarea pedepsei.
Autor: | | 52 Comentarii | 11635 Vizualizari

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronuntat astăzi sentința în dosarul privatizărilor strategice, proces în care pronunțarea verdictului a fost amânată din data de 21 ianuarie. Codruț Șereș a primit o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare cu executare. Zsolt Nagy a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare, conform mediafax.ro. Se vor întâlni Sereș și Voiculescu în penitenciar?!

Le doresc celor care se uită acum la noi să aibă parte de justiție independentă. Eu respect deciziile Justiției. Frica e o stare normală. Pe de altă parte am în spate ani de liceu militar, de școală militară”, a declarat Sereș în drum spre penitenciar.

Update Consultantul bulgar Stamen Stanchev, care va executa 5 ani şi 2 luni, pedepasa cea mai mare. Consultantul internaţional Vadim Benyatov a fost condamnat patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru spionaj. La fondul dosarului, Benyatov primise o pedeapsă de zece ani de închisoare cu executare.

Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în mandatul lui Nagy (cu responsabilităţi pe linia privatizării agenţilor economici în subordinea ministrului), a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu execure. La fondul dosarului, Donciu fusese condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pentru trădare prin transmitere de secrete.

Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Pedeapsa i-a fost astfel redusă de la şase ani de închisoare cu executare primită la fondul cauzei, pentru trădare prin transmitere de secrete, din care i-au fost scăzute două luni, perioada arestului preventiv.

Instanţa l-a mai condamnat pe cetăţeanul ceh Michal Susak la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare. Susak fusese condamnat iniţial la zece ani de închisoare.

Mircea Călin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra la data faptelor, cetăţean româno-englez, a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. La judecarea în primă instanţă, Flore primise o pedeapsă de nouă ani şi şase luni de închisoare.

Gabor Kerekes a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă de la cinci ani de închisoare primită la instanţa de fond, pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional transnaţional.

Cetăţeanul turc Mustafa Oral a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Instanţa de fond îl condamnase pe Mustafa Oral la cinci ani de închisoare, pentru iniţiere şi sprijinire a unui grup infracţional transnaţional.

Reamintim că la termenul din 17 decembrie, procurorul de ședință a solicitat instanței să aplice pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege.

În primă instanță, fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional și sase ani închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de șase ani. Fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de detenție, cu executare, pentru aderare la un grup infracțional.

Nu au recunoscut vinovăția

În ultimul cuvânt, inculpații și-au susținut nevinovăția, atât aceștia, cât și avocații lor sperând să răstoarne verdictul.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foștii ministri Codrut Sereș și Zsolt Nagy, acuzați de aderare la un grup infracțional organizat cu caracter transnațional și trădare prin transmitere de secrete, fapte comise în cadrul privatizării SC Electrica Muntenia Sud SA, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova aflate in portofoliul Ministerului Economiei, consultanta in vederea privatizarii SN Radiocomunicatii SA. De asemenea, ei sunt acuzati si in legatura cu adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro