Excelența sa, Mișu Vlasov, rămâne după gratii! Curtea Supremă i-a respins contestaţia

Excelența sa, Mișu Vlasov, rămâne după gratii! Curtea Supremă i-a respins contestaţia

Curtea Supremă de Justiție va lua astăzi în discuție contestația făcută de Mihail Vlasov, președintele suspendat al Camerei de Comerț și Insdutrie a României (CCIR), împotriva mandatului emis de Curtea de Apel București. Decizia va fi definitivă. Mihail Vlasov este acuzat de trafic de influență, iar potrivit procurorilor DNA ar fi cerut o șpagă de 1 milion de euro.

Update ora 17.30 Curtea Supremă de Justiție a decis astăzi să respingă contestația făcută de Mihail Vlasov, președintele suspendat al Camerei de Comerț și Insdutrie a României (CCIR), împotriva mandatului emis de Curtea de Apel București

Update ora 10.00 Vanda Vlasov, fiica lui Mihail Vlasov, este audiată la DNA în calitate de martor. Ea a fost chemată la audieri deoarece este prim vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internaţionalde pe lângă CCIR.

  • Vanda Vlasov, audiată la DNA în dosarul mitei de la Curtea de Arbitraj. ”Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii” 

"Evenimentul zilei" prezintă care sunt principalele probe ale procurorilor DNA, care l-au trimis după gratii pe Vlasov. Detaliile apar în motivarea arestării preventive, din 19 martie 2014, dată de Curtea de Apel Bucureşti. Totul începe pe data de 17 martie 2014, atunci când omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki a făcut un denunţ la DNA, în care arăta că şeful CCIR i-a cerut şpagă pentru rezolvarea unui proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional (CACI).

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Stenogramele care l-au înfundat pe "Împărat". Excelenţa Sa, Mişu Vlasov: "Aveţi banii la dumneavoastră?" 

Litigiul

Petroczki şi partenerul său de afaceri, Daniel Adam, aveau pe rol dosarul de arbitraj nr.174/ RIC/2013, în care au calitatea de reclamant-pârât. Obiectul respectivului proces îl constituie pretenţiile formulate de către Infopressgroup SA, care le cerea suma de 15 milioane de lei. Cererea reconvenţională, făcută de Petroczki şi Adam, are ca obiect plata sumei de 270.000 de euro.

Şpaga

Avocatul celor doi a fost contactat de Vlasov care le-a transmis că vrea să-i cunoască, deoerece este interesat de industria de tipar din România. Petroczki s-a dus la întâlnirea cu Vlasov, pe 13 martie, iar acesta i-ar fi dat de înţeles că are influenţă asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă CCIR. El a cerut, pentru serviciile sale, şpaga în trei rate: 200.000 de euro, 300.000 de euro şi 500.000 de euro. Flagrantul s-a făcut pe data de 18 martie, când Vlasov s-a întâlnit cu Petroczki la un hotel şi i-a dat prima tranşă.

Pericol social

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a explicat de ce au emis mandatul de arestare:

^ Sunt indicii temeinice care conduc la presupunerea rezonabilă că Mihail Vlasovl a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă.

^ Pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea mai mare de 5 ani.

^ Cercetarea în stare de libertate a inculpatului prezintă pericol social pentru ordinea publică.

^ Aspectele menţionate mai sus generează, totuşi, un anumit sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice cu privire la siguranţa drepturilor lor.

^ Pericolul pentru ordinea publică poate să genereze şi o stare de nelinişte şi un sentiment de insecuritate, în ceea ce priveşte societatea civilă, determinată de rezonanţa socială negativă a infracţiunilor de acest gen.

^ Probele sunt temeinice, ele dovedind până la acest moment presupusa faptă penală săvârşită de către Mihail Vlasov.

CITIȚI ȘI:

  • DNA INTRĂ ÎN FORŢĂ ÎN REPUBLICA PENALILOR. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, s-a lăcomit la procentul de şpagă: 25%
  • EXCLUSIV EVZ.Cum a fost prins Mihail Vlasov cu mita-n braţe: "N-am idee ce e acolo!". Procuror:"Haideţi, mergem la sediu, vedem ce avem noi aici"
  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Cine conduce Curtea de Arbitraj, ”feuda” lui Mihail Vlasov. Politicienii plătiți de ”Excelența Sa”
  • Şeful Camerei de Comerţ şi Industrii a României i-a umplut de bani pe cămătari. Excelenţa Sa, "Nea Mişu Vlasov", pierdea milioane de euro la ruletă şi returna banii cu valiza
  • Mihail Vlasov, prietenul Monei Pivniceru, este acuzat de abuzuri fără precedent. „Va dispune discreţionar de 90% din banii încasaţi de Registrul Comerţului!”
  • INCALIFICABIL! LIMBAJ de MAHALA folosit de ŢARUL VLASOV în raport cu colegii: "Mesajul vostru este NESIMŢIT, IDIOT, IMBECIL". VEZI documentul!