EXCLUSIV. Crima ascunsă a familiei Lucescu: o fată a murit, iar dosarul - îngropat! „Bă, te executăm cu Securitatea!” | FOTO&VIDEO

EXCLUSIV. Crima ascunsă a familiei Lucescu: o fată a murit, iar dosarul - îngropat! „Bă, te executăm cu Securitatea!”  | FOTO&VIDEO

EXCLUSIV. Georgica Miu a decedat într-un accident rutier în 1991. Oficial, la volan s-a aflat Ana Maria, soţia lui Răzvan. Martorii oculari au văzut că Răzvan a coborât de la volan. Depozițiile lor n-au fost însă luate în calcul.

Cel mai întunecat secret al familiei Lucescu confirmă renumele de "şoferi ai Iadului" pentru tatăl Mircea şi pentru fiul Răzvan. A fost nevoie de un nou accident rutier, provocat pe 6 ianuarie de "Il Luce", pentru ca un episod horror, bine ascuns timp de peste 20 de ani, să iasă la iveală, iar cei care observă pe marginea DN 1 crucea cu numele Georgicăi Miu să afle cum şi-a găsit sfârşitul o fată de 23 de ani.

"Avea o gaură în cap"

EVZ vă dezvăluie o poveste cumplită despre moartea unei tinere, îngroparea unui dosar prin "metode specifice" şi, nu în ultimul rând, umilinţele îndurate de familia victimei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Gina", cum o alintau cei din familie, a plecat în dimineaţa zilei de 16 septembrie 1991 spre staţia de autobuz, ca să meargă la serviciu. Lincu Miu, tatăl victimei, susţine că martorii i-au spus că fata a traversat cele două benzi pe care veneau maşinile din direcţia Ploieşti şi s-a oprit pe banda de preselecţie, fiindcă veneau maşini dinspre Bucureşti. Refugiul era socotit "sigur". Îl foloseau toţi locuitorii din zonă când traversau, deoarece prima trecere de pietoni era la 1,5 kilometri distanţă şi nici pasarelele nu existau. Atunci, Georgica a fost acroşată din spate de un BMW alb (înmatriculat cu numărul 1 B 68329) care gonea nebuneşte dinspre Ploieşti. Izbită de asfalt, Georgica a avut fracturi la bazin şi la ambele picioare, precum şi splina ruptă. "Avea o gaură în cap", adaugă rudele.

Dosarul n-a ajuns în instanţă

Martorii susţin că au văzut cum Răzvan (pe atunci avea 21 de ani) şi-a pus soţia la volan, şoferii pe care i-a depăşit în drumul său nebunesc au confirmat că avea viteză mare, iar primele măsurători ale poliţiştilor au indicat că avea peste 103 de kilometri pe oră. După ce şi-a îngropat copilul, Lincu Miu a pornit în căutarea dreptăţii cu iluzia că legea se aplică la fel pentru toată lumea, indiferent de condiţia socială, mai ales că era un caz de ucidere din culpă. A vrut să afle din instanţă dacă fata lui a fost vinovată sau nu, ori dacă a fost vorba de culpă comună. Dar dosarul n-a ajuns niciodată pe masa judecătorilor: a fost îngropat!

După o luptă de doi ani în timpul căreia şi poliţiştii, şi propriul avocat i-au spus că nu se poate pune cu familia Lucescu fiindcă "au banii şi relaţii" sau pentru că "e corupţia prea mare", Lincu Miu a renunţat. Tatăl victimei este în continuare indignat de faptul că Mircea Lucescu a "rezolvat" dosarul şi răscolit de o mulţime de întrebări pentru Răzvan Lucescu. De ce a încercat să-i dea nişte "material" chiar în secţia de poliţie? De ce declaraţiile martorilor n-au fost luate în considerare? De ce s-a mai făcut o reconstituire şi de ce n-a fost invitat la noile măsurători nimeni din familia victimei sau avocatul familiei Miu? Cum de la reconstituire s-a ajuns la concluzia că viteza maşinii a fost de 80 de kilometri, şi nu de 103, aşa cum s-a stabilit prima dată?

"Dialogul" cu Răzvan Lucescu s-a consumat doar printr-un schimb de sms-uri în care n-a negat niciun moment accidentul, ci a dat de înţeles că a fost inevitabil. La vremea respectivă, legea spunea însă că trebuie să conduci "până la evitarea oricărui pericol". "Mă întreb cât veţi mai continua cu mizeriile...", ne-a transmis Răzvan, printr-un sms.

TATĂL VICTIMEI ACUZĂ

Lincu Miu: "Răzvan a fost la volan. Umbla fără permis şi băut!"

EVZ: Domule Miu, am venit să discutăm despre un eveniment dureros, decesul fetei dumneavoastră, Georgica, ucisă într-un accident rutier. Lincu Miu: Sunt amintiri dureroase...

Când s-a întâmplat accidentul? Pe data de 16 septembrie 1991, în jurul orei 7 dimineaţa. Fata pleca la serviciu. Lucra la IRMA (n.r. - Întreprinderea de Reparat Material Volant).

Cine v-a anunţat de tragedie? Vecinii care mergeau la serviciu dimineaţa. Acasă, înainte să plece, fata a trecut pe la mine şi mi-a zis: "Ticule, eu plec la serviciu!". Nici n-a durat un sfert de oră şi m-au anunţat că Gina - Georgica o chema, dar noi îi spuneam Gina - e lovită de maşină. Am crezut că o fi o mână, un picior. M-am dus repede. Băiatul a ajuns mai înaintea mea. Feciorul meu. A pus-o într-o maşină şi a plecat la Urgenţă. După ea, am plecat şi eu imediat. Când am ajuns acolo, au trecut cu ea îmbălsămată. Eu mă interesam să văd unde e, la ce salon, şi ei mi-au dus-o la morgă. Când m-am informat, mi-au zis numai: "A decedat".

Cine a făcut accidentul? Lucescu Răzvan, el a fost la volan. A sărit de la volan. Martorii care au fost mi-au spus asta, se găsesc declaraţiile în dosar. Mi-au zis că a sărit de la volan şi a lăsat-o pe nevastă-sa în locul lui.

De ce ar fi expus-o pe ea? S-a dat jos pentru că el n-avea nici permis, era şi băut! Şi cu două luni înainte mai făcuse un accident, mai omorâse o persoană. Şi umbla fără permis, şi băut la volan!

De unde ştiţi că a mai omorât pe cineva? M-au informat şi pe mine alte persoane. Am auzit.

Unde a făcut accidentul? Cine a fost cealaltă victimă? Nu ştiu, pentru că atunci eram atât de zăpăcit, de supărat, că nu m-am mai interesat. Mi-au spus alţii.

Unde s-a petrecut accidentul fiicei dumneavoastră, pe terecerea de pietoni? Nu era trecere de pietoni, însă aici, la pod, întorcea şi maşina 449, care mergea înspre Bucureşti. Era locul de refugiu de la mijloc. Erau două benzi dinspre Snagov, două benzi dinspre Bucureşti. Şi la mijloc mai era o bandă, ca "zebra" aşa. Stătea şi poliţaiul acolo, de mai făcea ordine. Tot acolo se încadra şi autobuzul 449, când întorcea spre Bucureşti. Şi ea a ajuns acolo, pe zebra asta. A depăşit astea două benzi (n.r. - cele pe sensul de mers dinspre Ploieşti spre Capitală) şi se uita să nu vină vreo maşină de la Otopeni. Răzvan a venit de dinspre Snagov, unde a fost la un chef, a pierdut controlul volanului, a luat-o pe botul maşinii şi a izbit-o de asfalt.

Fata era într-un refugiu? Da, era în refugiu.

Şi ce a urmat? Când am ajuns acolo, au sosit şi poliţiştii de la circulaţie şi când au măsurat urma de frână, care era de 70 de metri, au spus că avea o viteză de peste 130 de kilometri la oră (n.r. - din dosar rezultă că a fost vorba de o viteză de 103 km/h, dar bătrânul s-a încurcat). Aşa spuneau poliţiştii. Până la urmă, au venit şi au făcut din nou reconstituire, în lipsa mea. Şi au scos-o că a avut viteză de 80 km/oră.

Martori au fost? Ce le-au declarat anchetatorilor? Au fost săteni de aici şi nişte persoane care lucrau la nişte vile, care veneau de la Bucureşti cu maşina şi au văzut exact cum s-a întâmplat tot.

Dar cum de în dosar a apărut ca "vinovată" soţia lui Răzvan, deşi martorii au spus că el a fost la volan? Răzvan a lăsat-o pe ea, că era însărcinată în cinci luni şi că nu avea alcool în ea, iar el a fugit. Când m-am dus acolo, el nu mai era. A dat telefon, a anunţat repede poliţia, pe nu ştiu cine. Nu îi era frică.

Nici măcar n-a dus-o la spital?Maşina nu mai era acolo, o luaseră şi au dus-o la...

Nu i-a acordat nici măcar primul ajutor, nu s-a uitat la ea? Nu, băiatul meu a ajuns şi a luat imediat o maşină, o Dacie, şi a plecat.

STRIGĂT DE DURERE

"La ei, un mort e ca o minge"

Răzvan a fugit? S-au predat la postul de poliţie. De frică pesemne că iese cu scandal, că dacă îi prindeam acolo nu ştiu ce făceam cu ei.

Poliţia nu i-a luat alcoolemia? (Se enervează) Domnul Lucescu (n.r. - Mircea) a fost beat că a venit atunci noaptea cu avionul din Italia şi, până dimineaţa s-au aranjat toate treburile! El cum a fost acum, la accidentul cu tramvaiul? Treaz? Trebuie să te fereşti de nebuni, că te omoară şi te plătesc cu bani. Aşa sunt nenorociţii ăştia.

De unde ştiţi că a fost băut? De unde ştiu? Toată lumea a spus asta. Am mai stat eu să iau probe? Cine să-i mai ia probe, dacă e băiatul lui Mircea Lucescu? La ei, un mort e ca o minge. Cum dau cu piciorul într-o minge, aşa dau şi într-un om.

AMINTIRE. Georgica Miu (dreapta) a avut parte de o moarte fulgerătoare FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

INCREDIBIL

Tatăl victimei susţine că rapidistul a vrut să-i ofere nişte "material" chiar în secţia de poliţie! "Nu dau viaţa copilului pentru bani", i s-a răspuns sec

Ce s-a întâmplat după aceea? Am deschis proces, m-am judecat doi ani de zile şi n-am rezolvat nimic. Când mergeam la Poliţia Capitalei, mi-a spus căpitanul care a încheiat dosarul: "Nea Miule, nu mai umbla, că n-o scoţi la capăt cu ăştia. Au relaţii mari". Şi aşa a fost.

Cum s-a terminat: s-a muşamalizat totul? Da, domne, s-a aranjat, s-a muşamalizat toată treaba. Răzvan m-a chemat o dată la poliţie. S-a dus la secţie în lipsa mea, m-a chemat acolo şi a vrut să-mi dea "material". A vrut să-mi dea nişte "material" ca să-i fac obiceiurile fetei, tot ce trebuie, dar eu am refuzat. Nu dau viaţa copilului pentru bani. N-am vrut să primesc un leu.

De ce nu aţi luat banii pe care a vrut să-i ofere Răzvan? Domne, noi suntem o familie cu suflet. Dumneata, dacă-ţi omoară copilul, te bucuri să iei o sumă de bani, să iei un milion de euro? Atunci nu era nici euro, mergeau numai leul şi dolarii. Îţi dă acum două milioane de euro, că acum aşa se vorbeşte, de milioane, dai viaţa unui copil? Dacă poţi să-i dai copilul pe bani, dă-l! Eu n-am putut să fac treaba asta. Am muncit şi am făcut datinile cum se fac, creştineşte. Ştiţi că se fac parastase, pomeni, îl duci la locul lui aşa cum se cuvine.

AVOCATUL S-A "ÎNMUIAT": "Nea Miule, mai stăm, că e prea mare corupţia!"

Cât a durat procesul? Doi ani. Au făcut reconstituire în lipsa mea şi au spus că a avut 80 la oră, nu 130 (n.r. - de fapt, 103). Au venit ei cu cine au ştiut. Au făcut ei ca la Tribunalul Bucureşti să spună că fata a trecut prin loc nepermis. A scos-o nevinovată (n.r. - pe Ana Maria Lucescu) şi la Procuratura Generală. Procurorul General era bun prieten cu domnul Lucescu ăsta bătrân care a făcut bravura asta acum. Îmi spunea cineva de la Poliţia Capitalei atunci: "Nea Miule, vezi de treaba dumitale, că vinzi şi casa, vinzi tot, şi cu ăştia tot n-o scoţi la capăt!". Şi aşa a fost. La urmă, după toate astea, s-a "înmuiat" şi avocatul. Ori că i-a dat şpagă, ori l-a ameninţat: "Bă, te executăm cu Securitatea! Te împuşcăm şi terminăm!". Că s-a "înmuiat" avocatul: "Nea Miule, mai stăm, că e prea mare corupţia!".

Dosarul a ajuns în instanţă? Am fost numai la Poliţia Capitalei, unde am dus toţi martorii, ne-au luat toate datele, dar în instanţă n-a mai ajuns dosarul. Niciun minut. S-a aranjat, s-a muşamalizat frumos.

Din acel punct aţi încetat să mai căutaţi adevărul? Da. Dacă ăştia de la Capitală mi-au spus aşa, de ce să mai mă apuc iar să mai deschid dosarul, să mai merg iar cu judecată? E cheltuială şi n-aveam putere.

Şi-au prezentat măcar scuze? Când m-am întâlnit cu Răzvan la Poliţia Capitalei, când a vrut să-mi dea ceva "material", şi-a cerut scuze. Mi-a zis că n-a vrut, că a fost tânără fata, că el e tot tânăr, că îi e frică să mai treacă pe aici, că are aşa, nu ştiu ce. Asta a fost tot.

A recunoscut măcar neoficial că el a fost la volan? N-a recunoscut, de atunci nu m-am mai întâlnit cu el şi n-am mai vorbit. Căpitanul îmi spunea: "Nea Miule, să nu-mi faci vreun scandal, că după lege, nu am voie să vă las să vă întâlniţi aici". Dar ei (n.r. - Luceştii), cu intervenţia lor, ne-au întâlnit. Dar Răzvan n-avea voie să vină acolo când ne-au luat toate datele să facă dosarul.

Ce aţi simţit când l-aţi văzut? Ce să simt? Nu mai vedeam nimic. M-aş fi repezit în el să-l strâng de gât, să termin cu el, cum a terminat el cu viaţa copilulului, aşa terminam şi eu cu el.

Cu soţia lui Răzvan v-aţi întâlnit? Nu. Nicio legătură.

Martorii ce mai fac? Mai pot spune ce s-a întâmplat atunci? Nu ştiu dacă-i mai găsesc. Era unu Lungu Ştefan, care era şef, lucra aici la nişte construcţii. El a fost primul care a văzut accidentul şi a mers şi a dat declaraţie la poliţie şi dacă nu s-a mai continuat...

Şi la Poliţie ce a declarat? Că el (n.r. - Răzvan) a fost la volan şi a sărit şi a rămas ea. El făcea la dreapta la benzinărie, lucra aici, la Fermele Otopeni, şi a văzut totul cum s-a întâmplat.

Ne daţi şi nouă documentele pe care le mai aveţi?Luaţi, domne, luaţi, că ştiu eu că fata nu mi-o mai aduce nimeni înapoi. Eu voiam să mă judec, să văd dreptatea care este, dacă ea a fost vinovată. Voiam să ajung în instanţă, dar nu s-a putut ajunge cu ei.

Îl consideraţi vinovat pe avocat? Avocatul s-a prăpădit acum un an sau acum doi ani. S-a recunoscut învins şi el. Alexandru Grama îl chema, era şeful Baroului în Bucureşti pe nu ştiu ce sector. Mi-a zis: "Mă, Lincule, fii atent, eu am avut de-a face cu nişte securişti şi până la urmă n-am scos-o la capăt. Hai să încercăm, să ne ţinem. Dar cu ăştia e de luptă!"

A fost securist Mircea Lucescu? Cam aşa se aude, că n-a fost numai cu fotbalul, pleca în străinătate şi cu probleme d-astea.

DESTINUL FRATELUI VICTIMEI

S-a oprit să ia nişte roşii şi a scăpat

Accidentul din 1991 putea provoca o rană dublă în familia Miu. Georgica şi fratele ei Marian, cu patru ani mai în vârstă, lucrau împreună la IRMA şi făceau naveta, de obicei, cu maşina personală. În acea zi fatidică, fata a plecat la autobuz deoarece autoturismul familiei era în service. Fratele Marian trebuia să meargă cu ea, dar a mai întârziat puţin acasă, ca să-şi mai pună la pachet şi nişte roşii. "Dacă erau împreună, îi omora pe amândoi", ne-a spus cu voce stinsă Lincu Miu. Bătrânul în vârstă de 72 de ani spune că n-a mai râs din acea zi.

"Fiecare caută să-şi apere copilul, să nu facă puşcărie. Domne, n-a vrut să dea peste fata mea! Dar de ce pleci fără permis şi băut?“ LINCU MIU, tatăl victimei accidentului din septembrie 1991

Pe marginea DN 1, este ridicată o cruce în numele Georgicăi Miu (23 de ani) FOTOGRAFII: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU CITIȚI ȘI:

  • Orgoliosul Lucescu a fost lovit de un vatman stelist, care în 19 ani nu a avut niciun accident
  • Cazul Lucescu. "Dovada Poliției pentru asigurare spune că vatmanul nu e de vină”
  • CINE ESTE DE VINĂ? Mircea Lucescu dă vina pe vatman: "Parcă a vrut să dea peste mine!". Vatmanul: "Poliţia va decide"
  • Mircea Lucescu, aproape de externarea din spital
  • Lucescu o ţine pe-a lui: vatmanul este de vină!
  • Lucescu a pozat şi a vorbit doar pentru fanii ucraineni