SONDAJ CSOP: Cât i-au costat pe guvernanţi gafele de la deszăpezire. INTENŢIE de VOT la EUROPARLAMENTARE. CREŞTE nemulţumirea românilor | GRAFIC

SONDAJ CSOP: Cât i-au costat pe guvernanţi gafele de la deszăpezire. INTENŢIE de VOT la EUROPARLAMENTARE. CREŞTE nemulţumirea românilor | GRAFIC

Românii sunt nemulţumiţi de modul în care merge guvernarea. Începutul de an, cu gafele făcute în gestionarea tragediei aviatice de lângă Cluj şi în procesul de deszăpezire, i-a costat destul de mult pe cei de la guvernare. Liderii de la guvernare au avut de suferit în condiţiile în care Guvernul a fost responsabilizat pentru aceste gafe, iar la vot USL este în scădere, arată un sondaj CSOP, efectuat la cererea Evenimentului Zilei şi B1 TV.

  • EXCLUSIV EVZ. SONDAJ DE OPINIE CSOP. TOPUL RUŞINII: Stroe şi Ponta sunt consideraţi principalii VINOVAŢI pentru gestionarea TRAGEDIEI AVIATICE din Apuseni

De la începutul anului, nemulţumirile românilor sunt în creştere. 57% dintre români nu sunt de acord cu modul în care premierul Victor Ponta gestionează economia şi doar 27% sunt de acord. Peste nemulţumirea generală legată de economie s-au suprapus gafele făcute de Guvern în ultimele două săptămâni. Din acest punct de vedere, nemulţumirea românilor este şi mai mare. 76% dintre români consideră că Executivul a fost luat prin surprindere de venirea iernii şi a ninsorilor. 68% au considerat că Guvernul şi reprezentanţii săi din teritoriu au acţionat cu întârziere şi deficitar în procesul de deszăpezire.

Românii au fost nemulţumiţi şi de ineficientă firmelor apropiate de PSD şi PNL care ar trebui să asigure deszăpezirea. 70% dintre români au considerat că firmele de deszăpezire sunt controlate de apropiaţi ai partidelor de guvernare şi de aceea nu au nici o presiune să îşi facă datoria.

Moartea lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion riscă să ridice un val emoţional anti-guvern

Ne puteți urmări și pe Google News

3 din 4 români consideră că dacă Executivul ar fi acţionat mai prompt, pilotul Adrian Iovan şi studentă Aura Ion ar fi trăit şi astăzi. Aceste cifre indică un val emoţional anti-Guvern care nu ocoleşte nici electoratele PSD şi PNL. 67% dintre votanţii PSD şi 76% dintre votanţii PNL văd Guvernul responsabil.

Votul pentru europarlamentare USL în scădere, Mişcarea Populară a luat 2 procente PDL şi sare pe locul 4. USL adună 55%, dar elementul cheie care contează în orice sondaj – tendinţa – este de scădere, USL scăzând spre plafonul psihologic de 50%. Un element notabil este creşterea Partidului Mişcarea Populară. După plecarea Elenei Udrea, partidul ia deja 2 puncte procentuale de la PDL şi trece în faţă PP-DD, cu 6%.

Sondajul a fost realizată în perioada 30 ianuarie - 1 februarie, telefonic (CATI - Computer Assisted Telephone Interview), pe un eşantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă, cu acces fie la telefon fix, fie mobil. Eşantionul este aleator, reprezentativ în funcţie de mediul de rezidenţă (rural/ urban cu 5 straturi), regiunea de dezvoltare, sex, vârstă şi etnie, datele fiind ponderate pe aceste variabile în funcţie de referinţă INS. Marja de eroare a eşantionului este de +/- 3.1%.

"Evenimentul zilei" la B1 TV. Invitaţii de astăzi sunt Dan Andronic şi Ion Cristoiu Ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentul zilei" îi va avea ca invitaţi pe Dan Andronic, director editorial al Evenimentului zilei, şi pe editorialistul Ion Cristoiu. LIVE, DE LA ORA 11.00 aici: "Evenimentul zilei", pe B1 TV”

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • PRIMA NOAPTE după GRATII. Fostul MINISTRU și DEPUTAT Relu Fenechiu a plâns ca un COPIL când s-a văzut ÎNCARCERAT
  • ANCHETA PENALĂ: SUFERINȚA inumană a studentei Aura Ion in ULTIMELE CLIPE. MINUTELE ÎNFIORĂTOARE sunt descrise de un martor
  • Efectele noilor Coduri din Justiţie care intră în vigoare astăzi. Marii infractori, pedepse mai blânde
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO
  • Cel mai SEXY GINECOLOG din lume. Femeile stau cu orele la coadă | FOTO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. În weekend sunt avantajate zodiile...