Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV Șpaga de la CFR era plătită fictiv în conturile unor societăți prietene. Directorul de la Salina Ocna Dej și un director din CFR Călători acuzați de luare de mită

Autor: | | 4 Comentarii | 1576 Vizualizari

În total, omul de afaceri Călin Mitică (foto) este acuzat că a dat mită peste 550.000 de lei, unor funcționari din CFR Călători și unui director general de la Regia de Sare. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită şi spălare de bani.

Surse judiciare de maximă încredere susțin că pe lângă omul de afaceri Călin Mitică, patron la Remarul 16 Februarie SA din CLuj Napoca și la Transferoviar Grup SA, care este acuyat de dare de mită și constituire de grup de infracționalo, mai sunt cercetați Georgel Mihuț, directorul Salinei Ocna Dej dar și Teodor Gavriș, șef serviciu în cadrul CFR Călători SA. Ultimii doi sunt acuzați de luare de mită.

Concret, procurorii DNA susțin că omul de afaceri din Cluj Napoca a dat mită mascat, sub forma de plăți fictive, în conturile unor societăți inidcate de cei doi. În cazul directorului de la Salina Ocna De, procurorii DNA susțin că Georgel Mihuț a luat bani în contul firmei Micdali SRL, banii reprezentând mită disimulată pentru ca directorul salinei din Dej să se implice activ în rezolvarea unor situaţii care apăreau în contractul pe care societatea îl avea cu Transferoviar Grup SA. Anchetatorii mai spun că în perioada, iunie 2012, octombrie 2012, decembrie 2012, martie 2013, aprilie 2013 şi august 2013 în conturile societăţii Micdali au intrat peste 65.000 de lei.

Omul de afaceri declarat că societatea lui are un contract în derulare cu salina de la Dej încă din anul 2007. "Din 2007 facem transport de sare la Dej şi am câştigat în urma unei licitaţii, şi azi tot noi suntem cei mai buni", a spus Călin Mitică.

Procurorii fac acuzaţii cu privire la posibila trucare a unei licitaţii la CFR Călători

În lista cu persoanele acuzate mai apare şi un anume Teodor Gavriş. În 2012, Gavriş, era şef Serviciu Automotoare în cadruş CFR Călători, iar ulterior a devenit director în CFR Călători. Procurorii susţin că firmele lui Călin Mitică i-au dat mită lui Gavriş prin intermediul unei anume societăţi Tevpag Plan SRL, pentru ca funcţionarul public să îşi îndeplinească defectuos atribuţiile de serviciu, "toate aceste demersuri vizând avantajarea ilicită a intereselor de afaceri ale Remarul 16 Februarie".  

Procurorii mai susţin că au analizat operaţiunile bancare ale firmelor implicate şi au descoperit că din conturile Transferoviar Călători SRL Bucureşti şi Uzina de Vagoane Aiud, patronate tot de Călin Mitică, a fost plătită către Tevpag SRL, suma de de 480.000 de lei, în 13 tranşe. Procurorii susţin că această sumă era de fapt plata mitei către funcţionarul Teodor Gavriş.

Călin Mitică se apără și susține că nu avea de ce să îi dea șpagă lui Teodor Gavruș din moment ce acesta a descalificat compania lui de la licitația pentru reparația unor automotoare. "Acest Gavriș, la noi în fabrică îi spunem mincinosul. La licitaţia R7, pentru reparaţia unor automotoare el ne-a descalificat pe motiv că nu aveam certificat de omologare, pe care îl aveam obţinut de la Autoritatea Feroviară AFER. Am făcut contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Constaţiilor şi am câştigat. Apoi, ei au făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti, unde, definitiv, tot noi am câştigat. La licitaţia R7, domnul Gavriş şi cu domnul Dorobanţu au fixat preţul de pornire care era de 197 de milioane de lei. Noi am oferit 100 de milioane de lei şi am câştigat. I-am făcut şi plângere penală acestui Gavriş", a comentat Călin Mitică.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro