Dezvăluiri ŞOCANTE făcute de Expert Forum: Birourile electorale au VALIDAT 449 de candidaţi care aveau SUB VÂRSTA LEGALĂ. Unii dintre aceştia erau MINORI

Laura Ștefan și Sorin Ioniță, Expert Forum
Autor: | | 6 Comentarii | 1745 Vizualizari

Expert Forum a descoperit că birourile electorale au validat 449 de candidați care aveau sub vârsta legală de 23 de ani. Unii dintre eie erau minori.

La alegerile locale din 2016 candidează 267.239 de persoane. Condițiile minime pentru candidatură sunt ca aceștia să aibă 23 de ani, drept de vot și domiciliu în localitatea în care candidează. Cu toate acestea, din datele publicate de Biroul Electoral Central reiese că 449 de persoane au sub 23 de ani, chiar și 18, scrie Expert Forum.

Mai mult, sunt 28 de candidați care figurează pe listele mai multor partide.

„În acest moment candidaturile nu mai pot fi contestate, dar pot fi invalidate dacă aceste persoane ar ieși câștigătoare în alegerile din 5 iunie. Problemele pot veni din mai multe surse: necunoașterea legii, abuzuri, lipsă de capacitate administrativă. Birourile electorale din județele Bacău, Timiș, Iași, Dolj sau Maramureș sunt campioane la acceptat candidaturi de la persoane sub 20 de ani. Spre exemplu, în Bacău există 30 de astfel de cazuri.

La capitolul partide, campionii cu probleme sunt PMP (79), ALDE (69), UNPR (51) și PNL (50)”, arată Expert Forum.

Potrivit acestui ONG, din care fac parte, printre alții, Laura Ștefan, Ana Otilia Nuțu și Sorin Ioniță, AEP trebuie să verifice ce persoane din birourile electorale au acceptat aceste candidaturi și să le elimine din următoarele alegeri, dacă se dovedește că este vorba de abuz. În plus, AEP trebuie să treacă la verificarea candidaturilor, întrucât este posibil să se fi săvârșit fals în declarații, având în vedere că toți candidații trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere conform căreia respectă condițiile de acreditare.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro