Editura Evenimentul si Capital

Fabricat în Basarabia, din Parlament, în toată țara: ”să știți că au apărut și magazine”

14-06/fabricat-in-basarabia-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 476 Vizualizari

Câteva zeci de producători din Republica Moldova au participat la finele săptămânii trecute la un târg de produse din țara vecină, desfășurat în incinta Palatului Parlamentului. Politicienii spun că astfel de evenimente au efecte reale.

Mai bine de 20 de producători din Republica Moldova au expus, din nou, ceea ce consideră ei că Basarabia poate exporta mai bun. Târgul ”Fabricat în Basarabia” a avut loc la Palatul Parlamentului, iar primii care au fost invitați să cumpere au fost deputații și senatorii României. O parte din aceștia consideră că târguri de genul acesta încep să aibă efecte și în cadrul oamenilor de rând.

”Câștigă ambele părți”

Târgul de produse de la București a fost organizat în premieră, dar face parte dintr-o serie mai largă de evenimente ale căror scop este promovarea integrării Republicii Moldova în spațiul european. ”Astfel de manifestări au început să aibă urmări și în cadrul oamenilor de rând. Spre exemplu, la Suceava, în colegiul meu, au apărut magazine cu produse exclusiv din Republica Moldova, mai ales cu vinuri. Acest deziderat, al apropierii dintre cele două părți a devenit o realitate, una din care câștigă ambele părți”, spune Sanda-Maria Ardeleanu, deputat PDL, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.
”Fabricat în Basarabia” a fost un târg care s-a bucurat și de prezența unor parlamentari ai Republicii Moldova, printre care se numără și Ana Guțu, președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a forului legislativ vecin.
Producătorii din Basarabia au expus la București produse din zona alimentară, dar și din cea a textilelor, parfumeriei sau industriei artizanale. Evident, parlamentarii s-au putut bucura și de o degustare de vinuri.

Foto: bani.md
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate