Fabuloasa istorie a sirenelor mumificate. Au dinţi, înotătoare şi piele de peşte oceanic. GALERIE FOTO

Fabuloasa istorie a sirenelor mumificate.  Au dinţi, înotătoare şi piele de peşte oceanic. GALERIE FOTO

Originea înfricoşătoarelor creaturi mitologice nu este oceanul, ci imaginaţia lui Juan Cabana.

Multe dintre originalele creaţii ale artistului orginar din Tampa, Florida, sunt de vânzare pe ebay cu precizarea că Juan Cabana foloseşte piele, aripioare şi dinţi de peşti morţi. Creaturile lui Cabana reflectă interesul acestuia pentru Criptozoologie, Antropologie şi Science Fiction, artistul mărturisind că speră ca într-o zi să poate înfiinţa cel mai mare muzeu al creaturilor marine din lume. Creaţiile sale mumificate sunt cu atât mai fascinante cu cât a reuşit, prin tehnici specifice, să le transforme în rămăşiţele putregăite, dar abia descoperite, ale unor fiinţe halucinante.

“Fiinţe ambivalente, dătătoare de viaţă şi, totodată, cele care o curmă, sirenele există undeva într-o zonă crepusculară, între pământ şi ape. Impetuoase, seducătoare, ispititoare, aceste zeiţe amfibii îşi copleşesc victimele cu dulceaţa unei iubiri aducătoare de moarte. (…)

Suntem fascinaţi de sirene pentru că presupunem că sunt nişte misterioase, mistice, dar feroce creaturi marine, dincolo de chipul lor atrăgător. Sirenele ne-au acaparat interesul în acelaşi fel în care au prins în capcană inimile marinarilor, ameţindu-ne şi derutându-ne, scufundându-ne în abisuri turcoaz. Cele mai vechi dintre legende spun că aceste creaturi marine nu au limbă, ceea ce nu le împiedică însă să arunce blesteme cumplite asupra nefericiţilor care se îndrăgostesc de ele. Una dintre acestea relatează povestea unei fete de pescar care s-a amorezat de un bărbat al mărilor. Când şi-a dat seamă că acesta este incapabil să-şi mărturisească sentimentele a decis să-l urmeze în ocean, deşi ştia că va muri”, scrie artistul pe siteul său oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse: designyoutrust.com, thefeejeemermaid.com