Familie de romi agresată la Milano

Familie de romi agresată la Milano

Stelian Covaciu şi cei doi copii ai acestuia, Rebecca şi Ion, au fost bătuţi la sfârşitul săptămânii trecute de patru poliţişti.

Incidentul s-a petrecut lângă baraca în care locuiau, în apropierea pieţei Tirana din Milano, informează publicaţia Liberazione.

Mai mult, bărbatul a fost ameninţat de agresori:"Să nu spui nimănui, altfel te aşteaptă lucruri şi mai rele'', l-au ameninţat poliţiştii pe Stelian.

Bărbatul, care este misionar evanghelic penticostal de origine romă, a fost internat în spitalul San Paolo, având capul spart. De frica expulzării, deoarece nu are un loc de muncă, victima nu a vrut să-şi denunţe agresorii, deşi a fost interogat de poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chestura din Milano a negat că Stelian a fost lovit, afirmând că agenţi ai Poliţiei Feroviare s-au deplasat la familia Covaciu pentru a-i îndepărta din baracă, ''respingând rezistenţa bărbatului'' cu metode care au evitat ''conflictul şi tensiunile''.

Familia Covaciu a plecat din România în urmă cu doi ani din oraşul Arad. S-au stabilit iniţial la Milano, apoi la Napoli. După incendierea taberei din Ponticelli s-au temut şi au revenit la Milano.

Rebecca este un copil talentat la desen şi picturile ei au fost expuse şi achiziţionate de Arhiva istorică din Napoli pentru Ziua Mondială a Memoriei din 2008, primind premiul UNICEF pe anul 2008.

Numeroase asociaţii şi organisme internaţionale au denunţat climatul de rasism şi xenofobie faţă de străini, mai ales faţă de romi. Potrivit Liberazione, dacă poliţişti lovesc cu sălbăticie un rom în cursul unei operaţiuni de evacuare, aceasta înseamnă că se răspândeşte un gen de impunitate. Incidentului i se adaugă faptul că Mateo Salvini, deputat din partea Ligii Nordului, i-a comparat pe ţigani cu nişte şobolani, fără ca nimeni să reacţioneze.

(11:53)