FEMEIE de afaceri acuzată de ESCROCHERII în Franța, PRINSĂ în România.

FEMEIE de afaceri acuzată de ESCROCHERII în Franța, PRINSĂ în România.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au depistat o femeie, cetăţean francez, pe numele căreia autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, pentru escrocherie în bandă organizată, spălare de bani şi alte infracţiuni prevăzute de Codul Penal francez.

Ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au depistat-o, joia trecută, pe Stephanie Teboul (fostă Amar), de 39 de ani, din Lyon. Femeia, cetăţean francez, era urmărită internaţional din 17 februarie.

Pe numele acesteia, autorităţile din Franţa au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de escrocherie în bandă organizată, participaţie la asociere de răufăcători în vederea pregătirii unei infracţiuni, spălare de bani în formă agravată comisă în cadrul unei bande organizate pentru operaţiuni de plasare, disimulare sau conversie a produselor rezultate dintr-o infracţiune.

Pentru depistarea celei în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R..

Ne puteți urmări și pe Google News

Din datele transmise de Poliția Română reiese că, în perioada iulie – decembrie 2012, femeia, în calitate de asociat unic al unei societăţi comerciale cu sediul în Franţa, ar fi realizat operaţii financiare atipice, folosind diferite conturi ale societăţii, care ar fi fost creditate de alte societăţi cliente cu sume foarte mari, incompatibile cu activitatea comercială a firmei.

De asemenea, conform autorităţilor franceze, femeia ar face parte dintr-o reţea extinsă de escrocherie la plata TVA.

Stephanie Teboul a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore şi ulterior Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Până la definitivarea procedurilor de predare către autorităţile franceze, femeia a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al D.G.P.M.B..