Editura Evenimentul si Capital

Festivalul Darclée, la 20 de ani

Autor: | | 0 Comentarii | 112 Vizualizari

184 de tinere talente din întreaga lume vor urca pe scenă, la Ediția Jubiliară a celebrului concurs organizat la Brăila

Renumita soprană Mariana Nicolesco întemeia, în urmă cu două decenii, Festivalul și Concursul Internațional de Canto Hariclea Darclée, la Brăila, deschis tinerilor cântăreți din toată lumea. Totodată, prin acest eveniment, Mariana Nicolesco aducea un omagiu Haricleei Darclée (1860 – 1939), una dintre cele mai mari soprane ale lumii, figură marcantă pentru istoria universală a operei.

Anul acesta, 184 de artiști de pretutindeni s-au înscris la Ediția Jubiliară a Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, care se va desfășura între 28 iulie și 9 august

. Juriul internațional, alcătuit din personalități ale lumii operei, va fi prezidat de Mariana Nicolesco. Din 1995 încoace, peste 2.500 de tinere talente din 50 de țări, de pe cinci continente, au venit la Concursul Internaţional de Canto, la Festival şi la Cursurile de Măiestrie Artistică și la Master Classes. Prestigiul evenimentului, aflat sub înaltul patronaj al Președintelui României, a crescut an de an, intrând, mai nou, și sub înaltul patronaj al UNESCO.
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate