Festivalul „Enescu” pentru copii

Festivalul „Enescu” pentru copii

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit spectacole, locuri și momente special adaptate vârstei lor: teatru, expoziții, jocuri sau ateliere de creație.

Teatrul Odeon propune un spectacol deosebit pentru cei mici: „Copilăria lui Enescu”, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Acest spectacol, din seria „Clasic e fantastic”, a avut premiera în 2013, tot în cadrul Festivalului dedicat compozitorului. După Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven și Chopin, „a venit rândul celui mai mare compozitor român, George Enescu, să fie subiectul poveștilor amuzante și mai ales... muzicale spuse cu atâta talent, dezinvoltură și farmec de cei doi șoricei, Sică și Rică, pisica Lola și bătrânul șobolan Sol, care au devenit cei mai buni preteni ai copiilor (bunicilor și părinților!) dornici să pășească în minunata lume a muzicii clasice”, spun cei de la Odeon.

Copiii vor înțelege mai bine istoria vieții unuia dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Pornind dintr- un mic sat din Moldova, Liveni, George Enescu a ajuns unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX, violonist, pianist, compozitor și profesor aplaudat și respectat. Sică, Rică și Lola i-au fost mereu alături și pot povesti drumul parcurs de băiețelul din Liveni. Spectatolele se joacă sâmbătă, 12 septembrie, și duminică, 13 septembrie, de la ora 11.00.

George Enescu, copilul-geniu

Ne puteți urmări și pe Google News

George Enescu avea doar trei ani când s-a îndrăgostit de muzica românească. Ascultase un taraf de lăutari. La vârsta de 5 ani studia, deja, la Conservatorul din Iași. Deși, în timp, a devenit un strălucit violonist și pianist, cu studii și recunoaștere la Viena, George Enescu și-a urmat visul: să devină compozitor. A plecat de la Viena la Paris, ca să se dedice compoziției. La doar 17 ani, în 1898, compozitorul George Enescu debuta cu „Poema română”. Aceasta este considerată prima operă românească cu adevărat „națională”. Este primul compozitor român care a depășit granițele țării, prin creațiile sale. A dat muzicii românești valoare universală. (sursă: www.festivalulenescu.ro).