Fetiţă de trei ani, muşcată de gât de un maidanez

Fetiţă de trei ani, muşcată de gât de un maidanez

Un copil în vârstă de trei ani a fost muşcat de gât în timp ce încerca să intre în scara blocului împreună cu tatăl său. Astăzi, deputaţii vor vota legea care decide soarta maidanezilor.

Camera Deputaţilor va supune astăzi la vot legea privind soarta maidanezilor. Dacă parlamentarii vor da undă verde acestui proiect, fiecare consiliu local ar urma să decidă dacă patrupedele vor fi sterilizate, duse în adăposturi sau eutanasiate.

Dintre cei aproximativ 50.000 de câini comunitari care stăpânesc străzile din Bucureşti, cei mai agresivi fac în continuare victime.

Un copil de trei ani, atacat când se întorcea din parc

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfârşitul săptămânii trecute, o fetiţă de trei ani a fost muşcată de gât în timp ce încerca să intre în scara blocului. Episodul horror, care îl va marca probabil toată viaţă pe copil, s-a petrecut în cartierul bucureştean Crângaşi.

Fetiţa se întorcea din parc împreună cu tatăl ei, când unul dintre câinii maidanezi a atacat-o din senin. "Are mai multe răni la umăr, pe mâini şi pe gât. A muşcat de mai multe ori. Tot timpul au fost probleme la intrarea în bloc. Dacă ai sacoşe sau îi deranjezi fără să-ţi dai seama, sar să te muşte. În urmă cu o lună, acelaşi câine l-a muşcat şi pe soţul meu", a explicat mama copilului.

După incident, fetiţa a fost transportată la spitalul "Matei Balş". Are mai multe copci şi face tratament antirabic. Vecinii spun că, până de curând, erau şase maidanezi. "Acum au rămas patru, dar şi cei mai agresivi. Cu greu poţi ieşi dimineaţa din scară, iar dacă vrei să-i dai afară, sunt în stare să te omoare", a povestit Adriana Gheorghiu, vecină cu fetiţa care a fost muşcată.

Cei şase câini au fost ridicaţi de hingherii bucureşteni în urmă cu o lună, însă la scurt timp, patru dintre aceştia au fost aduşi cu o dubă de doi bărbaţi.

Fundulea nu vrea padoc

Maidanezii bucureşteni rămân în continuare pe străzi. Primăria Capitalei nu mai poate construi adăpostul în Fundulea din cauză că aleşii locali au respins proiectul.

"Primăria Capitalei a închiriat terenul de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea şi a venit în martie, anul acesta, să ceară avizul Consiliului Local. Terenul este prea aproape de un bloc, dar şi de un liceu, nu se putea aviza o astfel de investiţie", a explicat pentru EVZ, primarul din Fundulea, Dorel Dorobanţu.

Edilul a spus că terenul oricum nu se preta pentru construţia unui adăpost de animale, din cauză că nu avea canalizare: "Au zis că au fose sceptice, dar nu au nimic. Vă daţi seama ce se întâmpla dacă aduceau 20.000 de maidanezi".

Citiți și:

  • Toți câinii din București, maidanezi sau nu, vor trebui microcipați
  • Războiul româno-maidanez naşte un nou partid