Film de Oscar la Noaptea Cărților Deschise 2016

Film de Oscar la Noaptea Cărților Deschise 2016

Anul acesta, la cinematograful în aer liber de la Noaptea Cărților Deschise, iubitorii de lectură mai au o supriză: vor vedea un film de Oscar. De Ziua Mondială a Cărții.

În Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, București, începând cu ora 19.00, începe Noaptea Cîrților Deschise. Cărți cadou, spectacol de statui vivante și o ecranizare de zile mari. Filmul propus de organziatori, Editura Litera,  este „Podul Spionilor”, în regia lui Steven Spielberg, cu Tom Hanks în rolul principal, Alan Alda și Mark Rylance în roluri secundare, rol secundar pentru care acesta din urmă a și primit premiul Oscar și premiul Bafta în 2016. Filmul a avut premiera cinematografică la sfârșitul anului trecut și a fost lansat în format Blu-Ray și DVD în luna martie 2016. Proiecția filmului se va face pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni, într-o zonă special amenajată cu scaune.

Printre cărțile  pe care editura le oferă cadou participanților se va afla și volumul „Podul spionilor” de Giles Whittell, apărut la Editura Litera în colecția Bestseller, care are la bază același adevăr istoric ca și filmul propus pentru proiecție: locul unde s-a întâmplat  primul și cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est și Vest de după al Doilea Război Mondial.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele 10 000 de cărți oferite gratuit în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: „Învierea” de Lev Tolstoi, „Educația sentimentală” de Gustave Flaubert, „Anii” de Virginia Woolf, „Oameni din Dublin„ de James Joyce, „Olive Kitteridge” de Elizabeth Strout, „Portret al artistului la tinerețe” de James Joyce, „Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot)” de Agatha Christie, „America„ de Franz Kafka, „Hannibal” de Nic Fields, „Gențiane” și altele.

Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați: cărți Disney cu Winnie de Pluș, Doctorița Plușica, Regatul de Gheață etc., dar și povești românești precum „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă sau „Doi feți cu stea în frunte” de Ioan Slavici.