Filmul capturării bandiților care au inventat metoda „Atacă și dispari cu mașina”

Filmul capturării bandiților care au inventat metoda „Atacă și dispari cu mașina”

Spaima femeilor, tâlharii care „puneau mâna” pe bijuterii și dipăreau în trafic, au fost prinși. Sunt drogați. Unul este taximetrist „sub acoperire”

De aproape o lună, polițiștii din București au fost în alertă pentru a-i opri pe autorii unei noi metode de tâlhărie: „atacă și dispari cu mașina”. Indivizii urmăreau din mașină femei care aveau bijuterii, pe care le smulgeau și dispăreau cu mașina al cărei șofer ținea motorul pornit pentru a demara cât mai repede. Numărul tâlhăriilor de acest fel a crescut, în toate sectoarele.

Făcea norma din tâlhării

Ultima lovitură a noilor hoți a fost cu ghinion pentru ei. Miercuri, o bătrână a anunțat că, pe la ora prânzului, în timp ce se afla pe strada Liviu Rebreanu din Sectorul 3, un individ i-a smuls de la gât lănțilorul din aur, pe care avea o cruciuliță și un medalion. Femeia a mai spus că individul care i-a luat bijuteriile a urcat apoi într-o mașină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ofițerii Serviciului Investigații Criminale din Sectorul 3 au pornit în căutarea tâlharilor. După semnalmentele descrise de femeie, i-au identificat pe strada Nicolae Seve, unde aceștia cumpărau heroină. Așa au ajuns pe mâinile polițiștilor Cristinel Grasu (34 de ani), taximetrist la o firmă cunoscută, și Antonio Cazan (23 de ani). Ambii sunt narcomani de mulți ani și, spun polițiștii, sunt practic mutilați de la înțepăturile repetate. Anchetatorii au aflat și motivul pentru care tinerii au rupt chiar și urechile femeilor: situația lor e critică și au ajuns să consume peste cinci grame de heroină pe zi. Aveau nevoie de bani. „

„Soluția” a fost găsită de taximetristul care nu-l avea client decât pe amicul său și care ajunsese să „îndeplinească” norma zilnică, pe care o achita firmei la care era angajat, tot din banii de tâlhării. Bărbații au amanetat bijuteriile furate la mai multe case de amenat din mai multe sectoare. De la două case de amanet au fost recuperate cinci bijuterii scumpe.

Cum ne ferim de tâlhari

● Evitați expunerea ostentativă a bijuteriilor, în special a celor din aur!

● Nu purtați în poșete mai mulți bani decât aveți nevoie!

● Utilizați carduri bancare, însă nu notați codul PIN pe card sau pe hârtiuțe pe care hoțul le găsește în poșetă!!

● Evitați să utilizați prea mult telefonul mobil pe stradă! Pe de o parte telefonul este o tentație, iar pe de altă parte vă distrage atenția de la posibile evenimente/accidente rutiere ori de altă natură! Această recomandare vizează în special copiii!

● Protejați-vă copiii, nu-i lăsați să poarte, când sunt neînsoțiți, telefoane ori bijuterii de valoare, pentru a nu deveni victime!

● În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțați la bunurile smulse sau pretinse de agresor, întrucât viața și sănătatea sunt prioritare!

● Rețineți cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, direcția în care a fugit, etc.