Cauți un CHILIPIR? Firmele de insolvenţă scot bunuri la vânzare pe internet

Cauți un CHILIPIR? Firmele de insolvenţă scot bunuri la vânzare pe internet

Într-o ţară în care circa 700 de firme au intrat în insolvenţă pe zi în primele noua luni ale anului 2013, practicienii încep să dezvolte platforme pentru vânzarea activelor din portofoliu.

În perioada ianuarie-septembrie 2014, a fost deschisă procedura de insolvenţă pentru 18.321 de companii din România, arată ultimele date publicate de Coface. Deşi numărul se află în scădere cu 3,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ritmul deschiderii acestor proceduri s-a accelerat în trimestrul al treilea, în condiţiile în care soldul la finalul primului semestru anunţă o contracţie de 10%. Una dintre cauze a fost şi decizia unor companii de a grăbi acest proces, luând în considerare modificările aferente codului de procedură civilă.

În aceste condiţii, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) lansează portalul sales.citr.ro, ce reuneşte aproximativ 5.000 de produse. Valoarea totală a activelor din portofoliul CITR este de peste 500 de milioane de euro, active grupate pe portal în trei categorii: bunuri imobile, bunuri mobile şi afaceri la cheie.

Utilizatorii au posibilitatea de a găsi fiecare produs pe baza unor filtre ce permit căutări după subcategorie, localizare sau preţ. Prin înregistrare şi crearea unui cont, aceştia pot alcătui şi o listă personală de produse şi categorii de bunuri de interes. Astfel, vor primi notificări ori de câte ori pe site apar noi active de interes, disponibile la vânzare. Pentru a nu depăşi termenele de înscriere la licitaţii, fiecare produs are evidenţiată perioada până la care se mai pot depune dosarele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Portalul de vânzări sales.citr.ro este activ de la începutul lunii martie şi este actualizat constant cu noi produse ce urmează a fi vândute în cadrul procedurilor de insolvenţă administrate de Casa de Insolvenţă Transilvania. CITIȚI ȘI:

  • Cine cumpără datoriile companiilor aflate în insolvenţă
  • Firmele în insolvenţă, discriminate de Fisc. Studiu de caz: piaţa presei