Fiu de primar, CAPUL REȚELEI DE EVAZIONIȘTI prin afaceri cu lemn. Prejudiciu imens

Fiu de primar, CAPUL REȚELEI DE EVAZIONIȘTI prin afaceri cu lemn. Prejudiciu imens

Fiul unui primar din vest a pus la punct cea mai tare grupare de evazioniști. Tăiau pădurea, vindeau lemnul și nu declarau sumele la stat. Prejudiciul calculate este imens.

Procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Timişoara şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au neutralizat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală.

Perchezițiile au vizat familia primarului din Lăpușnicel,  Ilie Canea, mai exact afacerile fiului acestuia, Iliuță Canea, care s-a dovedit că era coordonatorul întregii rețele. Gruparea a creat un prejudiciu de aproximativ 1,4 milioane de euro statului, prin nedeclararea sumelor obţinute în urma comercializării unor importante cantităţi de material lemnos, sustrăgându-se în acest fel de la plata impozitelor şi a taxelor.

Nu au plătit impozite și taxe timp de cinci ani

Ne puteți urmări și pe Google News

Din materialul probatoriu administrat în cauză reiese că ”în perioada 2009-2014, membrii grupului infracţional coordonat de numitul C.I. au constituit un mecanism complex bazat pe mai multe societăţi comerciale prin intermediul cărora au desfăşurat activităţile infracţionale în diferite perioade de timp, ulterior acestea fiind introduse în insolvenţă şi, în final, radiate. Firmele respective nu declarau organelor fiscale livrările de material lemnos efectuate către mai multe societăţi comerciale de profil din ţară, sustrăgându-se în acest mod de la plata impozitelor şi a TVA aferente operaţiunilor comerciale”, transmit procurorii DIICOT.

La comanda lui  Canea au fost înființate mai multe societăți comerciale fantomă, cu adresa într-o casă parasite din comuna Parvova, pe numele unor persoane sărace care în realitatea nu avea nicio implicare. Funcționau cât să deruleze câteva tranzacâii apoi erau radiate, se înființau alte societăți comerciale care preluau clienții.

”O parte din membrii grupării au deschis  mai multe conturi pentru societăţile pe care le coordonau, în care erau virate sumele de bani ce reprezentau contravaloarea facturilor emise pentru livrarea materialului lemnos către diferite societăţi comerciale. Banii viraţi în aceste conturi erau, ulterior, retraşi fără niciun fel de justificare. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului depăşeşte suma de 6.000.000 de lei”, mai transmit reprezentanții DIICOT. Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au fost efectuate astăzi 12 percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraş-Severin şi Hunedoara, în locuinţe folosite de suspecţi. Un număr de șase suspecți au fost aduși la audieri.   În cauză a fost asigurat suport informativ şi tehnic de către Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Caraş-Severin.