Fonduri Europene. 50 milioane de euro pentru formarea personalului care efectuează transplanturi

Fonduri Europene. 50 milioane de euro pentru formarea personalului care efectuează transplanturi

Aproximativ 500 de medici și 1.000 de asistente vor urma cursuri de perfecționare, pentru a putea face transplanturi, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorivici.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), lansează un nou apel de proiecte - „Competenţe pentru competitivitate în domeniul medical – transplant de organe, ţesuturi şi celule”, Domeniul Major de Intervenţie 3.2, „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii, potrivit unui comunicat al Ministerului.

„România are nevoie acută de personal specializat în domeniul transplantului de organe, ţesuturi şi celule. O spune chiar Agenţia Naţională de Transplant. Specializările costă, iar banii alocaţi nu sunt niciodată suficienţi. Pentru mine, însă, domeniul sănătăţii este şi va rămâne o prioritate! Iar soluţia pentru viitor este consecvenţă în atingerea obiectivelor. Din acest motiv, alocăm din fondurile disponibile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane o sumă de 50 milioane de euro pentru formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. Românii au dreptul la o viaţă mai bună şi la cele mai performante servicii medicale”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Prin lansarea prezentului apel de propuneri de proiecte se încurajează îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale personalului medical din domeniul transplant de organe, ţesuturi și celule, din unităţi publice sanitare cu paturi în scopul dezvoltării acestui sector.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul ţintă eligibil al apelului cuprinde personalul medical – de minimum 500 medici şi 1.000 asistente medicale – din domeniul transplant, din unităţi publice sanitare cu paturi. Beneficiar eligibil unic este Academia de Științe Medicale – instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Depunerea unei cereri de finanţare nu se realizează în parteneriat. Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul electronic Action Web în perioada 13 - 27 octombrie 2014.