Editura Evenimentul si Capital

Fost ministru de Interne, arestat pe denunțurile a doi cunoscuți

Gabriel Berca nu a recunoscut că a luat banii. Conform DNA, sumele cerute de politicieni reprezentau 20% din valoarea unui contract de renovare a unei școli FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 3 Comentarii | 889 Vizualizari

Un fost deputat și un afacerist susțin că Gabriel Berca ar fi primit zeci de mii de euro pe care i-a folosit pentru partid și pentru protocol. Judecătorii i-au crezut și l-au arestat

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii de la Curtea de Apel Bacău, în dosarul finanțării PDL la alegerile din 2012. Berca a fost trimis în arest în lipsa unor probe directe, el fiind denunțat de un om de afaceri și de fostul coleg de partid, Mihai Banu. În referatul cu propunere de arestare preventivă procurorii au recunoscut că, în legătură cu două tranșe de 35 și 50 de mii de euro, fostul ministru de Interne nu a fost implicat. „Rezultă, aşadar, că suma totală pretinsă şi primită de inculpatul Berca Gabriel prin intermediul coinculpatului Banu Mihai de la omul de afaceri este de 185.000 euro”, susțin procurorii.

În denunțul său, Banu susține că, în intervalul 2010 - 2012, a cerut de la omul de afaceri Viorel Rusu aproximativ 80.000 de euro, nicidecum 270 de mii, așa cum spune păgubitul. Banu mai arată că toți acești bani au fost predați lui Berca Gabriel la sediul partidului și că acesta a stabilit destinația sumelor: 50% din suma primită a fost destinată cheltuielilor partidului, iar diferenţa rămânea în posesia şi la dispoziţia lui, ca preşedinte de partid, cu titlul de „cheltuieli de protocol”.

„Toți am fost sponsorizați”

În același timp, același deputat Banu era conștient de faptul că trebuie schimbată legea partidelor. „Trebuia să bage… o lege a partidelor politice ca lumea, pe care… Toată lumea o fost sponsorizată! Tre’ să-i aduni pe toţi şi-i bagi la puşcărie pe toţi! Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat… Există în ţara asta vreo… vreun preşedinte de consiliu judeţean, primar, deputat… oricare. Tre’ să-i bagi pe toţi, că toţi am fost sponsorizaţi! Că doar campania nu se face cu vorbe!”.

Discuții despre Berca

Într-o interceptare ambientală cu omul de afaceri, fostul deputat Mihai Banu, arestat în urmă cu două săptămâni într-un alt caz, insistă asupra faptului că nu trebuie să mai vorbească despre bani nici acum și nici în viitor. Procurorii susțin că Banu recunoaște tacit primirea unor bani în numele lui Berca Gabriel, dar repetă că nu mai vrea să discute acest aspect.

Viorel Rusu: Nu discut, da’ nu pot nici să uit… îs 270.000 euro …

Mihai Banu : Îi treaba ta! Îi treaba ta, mă, ce-ai făcut tu cu ei! Nu știu! Nu discut eu despre treaba asta! Nu știu de ce tre’ să discutăm asta!

Viorel Rusu: Cică ce-am făcut eu cu ei! Să dea banii! Cât o luat el din ăia?

Mihai Banu:

Nu știu, bă! Nu mă interesează asta!
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro