Editura Evenimentul si Capital

Fostul Distrigaz Sud îşi schimbă iar denumirea

Sediul fostului Distrigaz Sud, unde bucureştenii îşi plătesc facturile la gaz.
Autor: | | 0 Comentarii | 811 Vizualizari

Compania GDF SUEZ Energy România, principalul furnizor de gaze în zona de sud a ţării, îşi va schimba denumirea socială în ENGIE România, începând cu data de 28 martie, a anunţat firma într-un comunicat.

Francezii de la Gaz de France au intrat în România în 2004, când au cumpărat de la statul român pachetul majoritar de acţiuni al companiei Distrigaz Sud, care aproviziona cu gaze naturale jumătatea de sud a ţării, inclusiv Bucureştiul. Cealaltă jumătate era controlată de Distrigaz Nord, cumpărată de nemţii de la E.ON.

După cumpărarea grupului SUEZ, francezii şi-au schimbat denumirea în GDF SUEZ, iar în iunie 2009 compania din România a devenit GDF SUEZ Energy România. În prezent, compania mai furnizează, pe lângă gaze naturale, şi electricitate.

Tot din aceeaşi dată, Distrigaz Confort, filiala care asigură întreţinerea instalaţiilor de gaze naturale şi a centralelor termice, dar şi servicii de eficienţă energetică, va fi redenumită ENGIE Servicii.

Denumirea socială a filialei de distribuţie de gaze naturale, Distrigaz Sud Reţele, va rămâne neschimbată la fel ca şi cele ale filialelor de producţie de electricitate, Brăila Winds şi Alizeu Eolian.

În septembrie 2015, GDF SUEZ Energy România anunţa schimbarea mărcii în România în ENGIE.

Grupul de companii ENGIE România are în prezent un portofoliu de 1,6 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km de conducte de distribuţie a gazelor şi deţine o capacitate de producţie de electricitate din surse regenerabile de 100 MW.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro