Fostul şef de la Permise Auto din Bacău a ajuns după gratii

Fostul şef de la Permise Auto din Bacău a ajuns după gratii

Comisarul-şef Virgil Ardeleanu va petrece următorii trei ani în Penitenciarul Bacău. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut decizia instanţelor din Bacău prin care fostul şef al Serviciului Public de Permise Auto trebuie să execute o pedeapasă cu închisoarea.

Practicile ilegale ale lui Virgil Ardeleanu au fost demascate pentru prima dată de "Evenimentul Zilei" în urmă cu şase ani.

Acesta a fost găsit vinovat de judecători după ce procurorii au prezentat probe din care reiese că Virgil Ardeleanu a luat şpagă timp de aproape 20 de ani de la instructorii auto şi de la cursanţii care urmau să susţină probele pentru permis.

ICCJ a respins în această săptămână apelul şpăgarului, astfel încât acesta va executa pedeapsa impusă de Curtea de Apel Bacău – trei ani de închisoare cu executare.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, comisarul-şef a cerut încă de aseară să fie dus la Penitenciarul Bacău pentru a-şi executa sentinţa. "Virgil Ardeleanu a cerut să fie dus la penitenciar, iar în aceste momente se află la Penitenciarul Bacău", ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean din Bacău.

Reamintim că în anul 2005 cotidianul Evenimentul Zilei a demascat reţeaua lui Virgil Ardeleanu când reprezentanţii Asociaţiei Instructorilor Auto din Bacău l-au acuzat direct pe comisarul-şef că ia şpagă.

Peste trei ani, aceasta a fost prins în flagrant de Direcţia Naţională Anticorupţie în timp ce primea o şpagă de aproape 3.000 de euro. Mai mult, în autoturismul lui Virgil Ardeleanu s-au găsit peste 40.000 de euro şi o listă a celor care trebuia să ia permisul auto.