Războiul lui PĂLĂRIE cu Federaţia Română de Fotbal. Cum l-a curăţat NAŞU-Mircea Sandu, pe modelul Universităţii Craiova a lui Adrian Mititelu

Războiul lui PĂLĂRIE cu Federaţia Română de Fotbal. Cum l-a curăţat NAŞU-Mircea Sandu, pe modelul Universităţii Craiova a lui Adrian Mititelu

Marian Pălărie a fost ales membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal pe l5 noiembrie 2010, ca reprezentant al fotbalului feminin din Craiova.

Pe13 februarie 2012 reales a fost ales, dar peste un an a intrat în colimatorul şefului de atunci al fotbalului Mircea Sandu şi al secretarului general al FRF, Adalbert Kasai.

Aceştia au trimis la Comisia Juridică a FRF sesizarea Comisiei de fotbal feminin în care se cerea suspendarea lui Marian Pălarie pentru neprezentarea clubului Sporting Craiova, dar comisia clasează dosarul din lipsă de probe.

Semnături în noapte

Ne puteți urmări și pe Google News

În seara zilei de 16 februarie 2013, după ora 18.00, are loc la Centrul FRF de la Mogoşoaia, în timpul şedinţei cu membrii afiliaţi, un dialog încins între Pălarie şi preşedintele FRF Mircea Sandu. După şedinţă, noaptea, s-au strâns semnăturile pentru revocarea lui Pălarie din Comitetul Executiv al FRF.

Urmează şedinţa, unde este invitat Motorul Oradea, club care se retrăsese din competiţie în 2012. Din partea orădencelor participă şi votează o fostă jucătoare de la CFF Olimpia Cluj. În timpul şedintei, juristul FRF, Adrian Stângaciu, informează membrii afiliaţi prezenţi că revocarea nu este statutară, aceştia, conform statutului, putând cere Comitetului Executiv al FRF doar suspendarea din funcţie.

Naşu, cu mâinile sus

În data de 11 martie 2013, la propunerea lui Mircea Sandu se cere suspendarea din funcţie, care se aprobă, numai după ce Mircea Sandu a stat cu mâna ridicată până au ridicat mâinile numărul necesar de membri. Conform statutului, hotărârea Comitetului Executiv de suspendare trebuia supusă aprobării Adunării Generale a FRF, dar nu a mai fost inclusă pe ordinea de zi pentru că se încălca statutul FRF. Aşa că Marian Pălărie a redevenit membru al Comitetului, dar nu a mai fost convocat niciodată la şedinţele acestuia.

Naşu nu se lasă

Pe 1 august 2013, membrii afiliaţi sunt chemaţi la FRF de secretarul general Adalbert Kassai, pentru Adunarea Generală. În sfârşit, Pălărie este revocat din Comitetul Executiv. După spusele victimei, a fost o “execuţie în direct”. El spune că Alin Ciobanu, preşedintele Comisiei de Fotbal Feminin, a condus şedinţa şi tot el şi-a depus dosarul de candidatură fără ca funcţia să fie declarată vacantă. A urmat o contestaţie din partea FC Sporting Craiova, de care aparţinea Pălărie, a hotărârii Adunării Generale, dar instanţa de judecată a declinat competenţa către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Altă problemă pentru Pălărie

Marian Pălărie nu se poate, însă, adresa TAS pentru că nici azi nu i s-a comunicat hotărârea prin care a fost revocat.

Supărat, el a înregistrat pe 22.05.2015, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, plângere penală şi s-a format dosarul penal nr 5008/P/2015. S-au solicitat de la FRF mai multe înscrisuri, Adrian Stângaciu a răspuns dupa câteva luni la unele dintre solicitările din partea organelor de anchetă, dar a uitat să comunice ultimele înscrisuri, foarte importante pentru cauză.

Craiova nu a avut noroc nici la Tineret Speranţe

Tot în 2015, Pălărie a înscris, în competiţia de Tineret Speranţe CFF Oltenia Craiova, dar clubul nu a fost admis. Alin Ciobanu a invocat faptul că respectivul club nu poate participa în competiţie timp de trei sezoane pentru ca a fost exclus în anul precedent, 2014. Problema este, spune Pălărie, că la data excluderii, octombrie 2014, articolul din Regulamentul Disciplinar la care se face referire nu era în vigoare, el fiind votat în Comitetul Executiv 10 luni mai târziu.

Aflând, pe surse din FRF, că nu este acceptat CFF Oltenia, în ultima zi de înscriere a transmis către FRF - Comisia de Fotbal Feminin o cere de înscriere din partea AS Scoala de Fotbal Feminin Oltenia Craiova. Dar cererea aceasta nu se găseşte în arhiva FRF, asa cum a fost informat în scris, prin email, de juristul FRF, Adrian Stângaciu.

Pălărie i-a solicitat lui Stângaciu să-i comunice hotârârea de respingere a celor două cereri conform art 38, alin 2 din ROAF, pentru a formula apel/recurs, dar a fost ignorat.

Aşa stând lucrurile, AS SFF Oltenia Craiova a înregistrat la Parchet dosarul penal nr. 10709/P/2016, iar CFF Oltenia Craiova dosarul penal nr. 10560/P/2016.

Problema este că faptele se repetă şi în sezonul actual. CFF Oltenia Craiova şi FC Sporting Craiova s-au înscris în LIGA 2 Senioare, dar campionatul începe pe 2 octombrie fără cele două cluburi.

Povestea războiului lui Pălărie cu FRF continuă…