Editura Evenimentul si Capital

Frumos. Ceramic. Folositor

Autor: | | 0 Comentarii | 81 Vizualizari

Muzeul ASTRA organizează în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a treia ediţie a Târgului Internaţional „Frumos. Ceramic.

 Folositor. Ceramica de Ţara Bârsei”. 17 olari din Ungaria, România şi Bulgaria se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă sau în cuptor, în vase de lut, reţete tradiţionale. Un juriu format din specialişti din ţară şi din străinătate va desemna apoi cei mai buni olari şi cei mai buni bucătari.

Fiecare olar va lucra la roată şi va reproduce în fața comisiei de jurizare un vas din Țara Bârsei, piesă de colecție a Muzeului ASTRA. Meşterii trebuie să decoreze un vas cu motive și ornamente specifice ceramicii din Țara Bârsei şi apoi să prezinte juriului cel puţin două piese specifice ceramicii din aceeaşi zonă. La fel de bine, olarii trebuie să gătească în vasele proprii, pe vatră liberă sau în cuptor.

Evenimentul abordează un altfel de târg al olarilor şi dezvoltă un concept inovator. Este vorba despre derularea unui târg de meșteri, cu implementarea segmentelor de olărit şi de gătit şi a unei tematici de revitalizare a unui vechi centru de ceramică din Țara Bârsei, astăzi inactiv. Va fi un dialog între meşterii olari şi cercetătorii în domeniul ceramicii tradiționale, dar şi despre marketingul produselor şi evitarea kitschului. Pentru „pofticioși”, demonstraţiile de olărit şi de gătit vor avea loc între orele 10.00 şi 19.00, în zona Târgului de ţară
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro