Fundaţia Stânga Democratică a fost lansată, vineri, în prezenţa premierului Victor Ponta

Fundaţia Stânga Democratică a fost lansată, vineri, în prezenţa premierului Victor Ponta

Fundația Stânga Democratică a fost lansată vineri în prezența președintelui PSD, Victor Ponta, a președintelui Fundației Europene de Studii Progresiste, Massimo D’Alema, președintelui executiv al social-democraților, Liviu Dragnea, și a peste 150 de invitați din mediul academic, societate civilă și lumea politică.

Premierul Victor Ponta a susținut că în România există mult mai mulți oameni de stânga decât se credea inițial.

„Îl felicit pe Victor (Negrescu — n.r.) și pe toți colegii care au avut această inițiativă, pentru că este o mare necesitate de a asigura un cadru în care să aibă loc astfel de dezbateri, în care să se vorbească despre valori, proiecte concrete de stânga. (…) În Europa este nevoie de proiecte de stânga”, a subliniat președintele PSD, citat de Agerpres. 

El a adăugat că democrația înseamnă mult mai mult decât partidele care se numesc de stânga sau social democrate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și astăzi este valabil mai mult ca niciodată și în România, și cred că cei care se regăsesc în valorile de stânga, social-democrate, sunt mult dincolo de PSD. Uneori sunt chiar întemeiate critici la adresa faptului că PSD nu este suficient de stânga și politicile pe care le aplică”, a adăugat șeful Executivului, 

Misiunea FSD constă în întărirea mesajului de stânga din România, unirea vocilor din țara noastră care își revendică apartenența la valorile de stânga, contestarea hegemoniei intelectuale a dreptei. Echilibrul social este unul dintre principiile fundamentale care stă la baza funcționării FSD.   „Fundația Stânga Democratică reprezintă o platformă de exprimare a intelectualilor de stânga din România”, a subliniat în deschiderea evenimentului europarlamentarul Victor Negrescu, inițiator al proiectului.   În același timp, acesta a declart că FSD își propune în principal să promoveze valorile și principiile stângii și să creeze un cadru favorabil dezbaterilor ideologice și programatice reale, care să vizeze totodată și politicile publice.