Furt de proporții din banii angajaților SPP: 870.000 de euro au dispărut din fondul CAR!

Furt de proporții din banii angajaților SPP: 870.000 de euro au dispărut din fondul CAR!

Trei angajați ai SPP din Departamentul Financiar și-au furat colegii care depuneau cotizații la fondul Casei de Ajutor Reciproc. Ei ar fi întocmit fișe fictive de împrumut pe numele unor angajați, care nu știau că au fost ridicate sume de bani în numele lor

Ancheta la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) din Serviciul de Pază și Protecție (SPP) a pornit după ce unul dintre ofițeri s-a sesizat că nu i se acordă împrumutul de foare mult timp, că șeful departamentului se eschivează de la a-i acorda lămuriri și atunci și-a alertat superiorii, ne-au informat sursele noastre.

Conducerea CAR la care au aderat angajații SPP a confirmat pentru EVZ frauda comisă, precum și faptul că a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, membrii CAR au făcut precizarea că activitatea CAR este distinctă de cea a SPP, iar banii aparțin exclusiv angajaților. Generalul Lucian Pahonțu, șeful SPP, a dispus verificări, iar în urma controlului efectuat în gestiunea fondului CAR s-a descoperit o fraudă masivă.

Și-au recunoscut faptele

Ne puteți urmări și pe Google News

Două dintre contabile au recunoscut că, împreună cu șeful lor, șiau însușit banii. Se pare că au întocmit fișe fictive de împrumut pe numele unor angajați care habar nu aveau că cineva a ridicat sume de bani din fondul lor constituit la CAR. Suma scursă în buzunarele celor trei ar fi de 870.000 de euro. Cei peste 500 de membri CAR din SPP, cu acordul conducerii, au depus vineri plângere la Parchetul Militar care va declanșa o anchetă de proporții. Șeful Departamentului Financiar a fost demis și va fi anchetat de Parchetul Militar.

Reacția CAR

Comitetul Executiv al Casei de Ajutor Reciproc ne-a trimis următorul mesaj: „Casa de Ajutor Reciproc este constituită în baza legii 122/1996, privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaților și al uniunii acestora, având personalitate juridică, patrimoniu și conducere proprie. Activitatea Casei de Ajutor Reciproc este distinctă de cea a Serviciului de Protecție și Pază. În urma hotărârii luate de Adunarea Generală a membrilor, Casa de Ajutor Reciproc a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Procurorii militari vor stabili valoarea prejudiciului, încadrarea juridică a faptei și persoanele responsabile. Casa de Ajutor Reciproc îi roagă pe toți cei interesați să evite speculațiile care ar putea aduce atingere atât Casei de Ajutor Reciproc, cât si membrilor acesteia”, se arată într-un mesaj transmis de Comitetul Executiv al CAR.