“Fustițe pentru licențe de transport”. Numele lui Ştefan Cadar, arestat în dosar, apare în dosarul fostului vicepreşedinte CJ Cluj. Vacanțe și cumpărături în magazine de lux

“Fustițe pentru licențe de transport”. Numele lui Ştefan Cadar, arestat în dosar, apare în dosarul fostului vicepreşedinte CJ Cluj. Vacanțe și cumpărături în magazine de lux

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost arestat preventiv în noiembrie 2011 şi ulterior, condamnat în martie 2012 la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. În dosarul acestuia de corupţie procurorii au arătat faptul că Radu Bica şi-a petrecut vacanţa în Austria pe banii firme FANY care avea şi la acea dată contract cu Consiliul Judeţean Cluj.

Procurorii DNA-Cluj afirmau la acea dată faptul că Radu Bica îşi făcea cumpărături la magazine de lux din Austria pe banii pe care îi primea de la Ştefan Cadar, patronul FANY, care şi pe vremea aceea avea contract cu Consiliul Judeţean Cluj. Ştefan Cadar a fost arestat vineri pentru 30 de zile pentru dare de mită, spălare de bani şi cumpărare de influenţă, arată jurnaliștii de la Monitorul de Cluj.

  • Dosarul "Rochiţe pentru licenţe de transport". Directoarea șpăgară de la Autoritatea Rutieră, arest la domiciliu

„Pentru deplasarea şi cazarea în Austria, inculpatul Bica Radu nu a fost nevoit să cheltuie niciun ban, minivacanţa fiindu-i asigurată, atât pentru el, cât şi pentru familia acestuia, de martorii Cadar Ştefan şi Cadar Olezia, patronii firmei de transport Fany, societate aflată în relaţie contractuală cu Consiliul Judeţean Cluj, fiind câştigătoarea unei licitaţii de transport judeţean de persoane pe ruta Cluj-Napoca - Floreşti, contract ce a fost prelungit în acest an de către CJ Cluj. Chiar dacă între cele două familii există relaţii de prietenie, aşa cum au arătat cei doi soţi Cadar în mărturiile lor, plata unei astfel de vacanţe, ce se ridică la aproximativ 400-500 de euro, excede unei relaţii normale, de bun simţ, de natura celei afirmate. Împreună cu familia sa a făcut cumpărături la magazine de lux cum ar fi Escada (unde, spre exemplu, preţul unui sacou depăşeşte de câteva ori salariul lunar al inculpatului), nu denotă absolut deloc că acesta ar fi fost «strâmtorat»", se arăta în rechizitoriul de la acea vreme. 

  • "Rochiţe pentru licenţe de transport". Şpăgile directoarei de la Autoritatea Rutieră zguduie Consiliul Judeţean Cluj

Ne puteți urmări și pe Google News