Gabriel Oprea a fost audiat la Parchetul General ca martor: „Am răspuns la toate întrebările procurorilor, eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria"

Gabriel Oprea (FOTO: Marian Iliescu)
Autor: | | 7 Comentarii | 563 Vizualizari

Vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns în această după-amiază la sediul Parchetului General pentru a fi audiat ca martor în cazul poliţistului Bogdan Gigină.

UPDATE ora 18.20. Gabriel Oprea a ieşit din sediul Parchetului General. El a declarat că a răspuns la toate întrebările procurorilor.  „Am răspuns la toate întrebările procurorilor, eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Nu am voie să spun nimic în plus față de cât am declarat”, a spus Oprea.

Gabriel Oprea a făcut şi o scurtă declaraţie în momentul când a ajuns la Parchetul General. "M-am prezentat în calitate de martor la Parchet. Voi răspunde la toate întrebările", a spus Gabriel Oprea.

În dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, au precizat anchetatorii.

Comunicatul Parchetului București: "Până în prezent au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat. Totodată, au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă. Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Până în prezent ne-au fost furnizate parţial informaţiile solicitate.   A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice). De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei. În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului. Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri", se precizează în comunicat.

Vom reveni cu amănunte.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...