Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea a trims Corpul de Control la AFI

Autor: | | 2 Comentarii | 1761 Vizualizari

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis Corpul de Control la Administraţia Fondului Imobiliar (AFI), după ce Evenimentul Zilei a dezvăluit faptul că şeful instituţiei, Mihai Enăchescu, ţine la secret averea imobiliară a Bucureştiului.

Privaţii, stăpâni peste vile

De 26 de ani, arhiva cu imobilele deţinute de Municipalitate este secretă și la discreţia unor privaţi care au pus mâna pe fostele ICRAL-uri, societăţile care administrau locuinţele și spaţiile comerciale înainte de 1990. Evenimentul zilei a solicitat- Primăriei, în ianuarie 2016, în baza legii privind liberul acces la informaţii, apoi în aprilie 2016, iulie 2016 și noiembrie 2016 să precizeze câte imobile administrează AFI. Până în prezent oficialii Municipalităţii nu au dat un răspuns. Un Raport al Curţii de Conturi arată indolenţa cu care a fost gestionat patrimoniul. Deși AFI are sute de angajaţi, instituţia a încredinţat ICRAL-urilor execuţia prestărilor de servicii, fără să organizeze licitaţie.

Concret, societăţile intermediau închirierile și gestionau contractele de reparaţii. Pentru acestea, AFI a achitat comisioane firmelor: Cotroceni SA (comsion 11,278%), Foișor (comision 10,278%), Orizont (comision 11,817%), Rom Vial (8,249%) și Titan (11,729%). Aceste Societăţi au încasat aproximativ 1,5 milioane de lei pe an.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro