Gâdea i-a mai fabicat un dosar lui Traian Băsescu. De fapt, a scos pe piață o făcătură electorală din 2004!

Gâdea i-a mai fabicat un dosar lui Traian Băsescu. De fapt, a scos pe piață o făcătură electorală din 2004!

Luni seară, Mihai Gâdea a arătat la tv un act de retrocedare a unui imobil din București, datând din anul 2003, semnat de avocata Ioana Băsescu. Retrocedarea imobilului se făcuse prin Dispoziție de primar, iar primarul era...Traian Băsescu, căci numai el avea dreptul legal să redea proprietarilor casele confiscate de comuniști. Faptul că la acea restituire de proprietate s-a nimerit să fie avocat Ioana Băsescu, pentru Gâdea et comp. a înseamnat că "familia Băsescu și-a mai tras o casă prin abuz", că proprietarul, domiciliat în Brașov, ”nici nu se știe dacă exista”!!! Acesta a fost tonul pe tot parcursul dezvăluirii despre ”casa retrocedată de primarul Băsescu prin avocat Ioana Băsescu”.

Nu intru în multe amănunte, căci sigur grupul lui Gâdea va sări să mă acuze că-s băsistă, ca de obicei. Fac doar câteva precizări prin care arăt de ce cred eu că-i o manipulare parșivă sau o exagerare. Un lucru e sigur: Mihai Gâdea a primit două hârtii, puse în circulație în timpul campaniei electorale din 2004, și nu a făcut nicio verificare.

1. Cunosc cazul, am avut si actele pe care le-a prezentat Antena 3, am făcut o anchetă jurnalistică împreună cu un remarcabil ziarist, C.V., cu care lucram la acel moment (2004) la un ziar de mare tiraj.

2. Primarul Băsescu a făcut peste 5.000 de retrocedari către proprietari la începutul anilor 2000, conform Legii 10. Nu la toate ”a participat” și fiica lui, avocat Ioana Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Textul din Legea 10/2001 suna așa: ”În cazul imobilelor deținute de unitățile administrativ-teritoriale (n.r. în cazul de față DAFI) restituirea în natură sau prin echivalent către persoana îndreptățită se face prin dispoziția motivată a primarilor, respectiv a primarului general al municipiului București, ori, după caz, a președintelui consiliului județean.

4. În 2003, Ioana Băsescu avea 25 de ani și era în anul doi de stagiatură la cabinetul celebrilor avocați Țucă și Zbârcea. Asta înseamnă că Ioana Băsescu era învățăcel în acea perioadă și executa dispozițiile șefilor, care-i repartizau lucrări diverse. Inevitabil, în cazul restituirilor de proprietate de la DAFI se ajungea la Comisia pentru aplicarea Legii 10/2001, apoi la primarul Băsescu. De aici încolo se poate broada… Dar probele?

5. Dosarul retrocedării imobilului din str. Cuza Vodă trebuie să fie în arhiva Primăriei Capitalei. Proprietarul Gherasim Alexandru de la Brașov chiar exista. Îmi amintesc cum colegul meu a purtat un dialog telefonic cu el, iar chiriașii din imobilul retrocedat ne-au declarat și ei că au discutat cu acesta. Gherasim nu o căutase în București pe avocata Ioana Băsescu, abia măritată cu Bodo și locatară într-un bloc de pe bdul Uverturii din cartierul Militari, ci apelase la cabinetul de avocatură unde era stagiară fiica primarului.