Gadgeturi care se vor lansa în 2014. Ceasuri inteligente și televizoare performante

Gadgeturi care se vor lansa în 2014. Ceasuri inteligente și televizoare performante

Din punct de vedere al inovației în tehnologie, 2013 nu a fost un an notabil pentru Apple, gigantul care ne obișnuise cu gadgeturi noi, iar rețelele de socializare au pus accent pe filtrele pentru fotografii. 2014, însă pare un an promițător.

Anul trecut unul dintre cele mai așteptate lansări în materie de gadgeturi a fost ceasul inteligent Pebble care poate fi conectat la telefoane cu iOS sau Android, iar anul acesta, ceasurile smart ar putea atinge un nou nivel. ”Ceasurile inteligente, care se conectează la smartphone, vor crea o nouă categorie anul acesta”, spune Sarah Rotman Epps, fost analist pentru Forrester. Ea subliniază că anul acesta va fi lansat mult așteptatul ”Apple smartwatch”, fapt ce ar putea revoluționa piața la fel cum Apple a reușit acest lucru cu industria telefonelor mobile în 2007. Pe ecranul acestor ceasuri se vor putea citi SMS-urile, emailurile, apelurile si multe alte notificari care sunt primite pe telefon, fiind ideal în mers sau în locurile foarte aglomerate unde este dificil sa utilizezi telefonul. Potrivit Citigroup, industria ceasurilor a generat la nivel global 60 de miliarde de dolari în 2013, însă numeroși analiști spun că veniturile din industria ceasurilor inteligente ar putea fi mult mai mari anul acesta. În ceea ce privește telefoanele mobile, designul lor nu va fi mult schimbat, spune bloggerul New York Times, Nick Bilton. O schimbare preconizată este îmbunătățirea senzorului de localizare. Foursquare, rețeua de socializare bazată pe localizare, anunță o inovație - o aplicație care va pune cap la cap diferite informații - locul unde vă aflați, ora și locurile frecventate de prieteni - și va oferi sugestii care ar putea suna așa: ”Se pare că ești în apropiere de Cafeneaua Sightglass. Prietenul tău Dennis a fost acolo și recomandă cappucino”. Anul acesta ar putea aduce noutăți și pentru televizoare. ”Am lucrat în ultimii ani la realizarea unui afișaj flexibil și se pare că vom putea în sfârșit să venim cu soluții”, spune Peter Bocko de la Corning Glass Technologies. Dronele vor deveni mult mai populare anul acesta. Jonathan Downey, director executiv la Airware, spune că anul acesta am putea începe să vedem oameni care vor folosi drone în agricultură în mod special. ”Când GPS-ul a început să fie folosit de persoane private, oamenii l-au privit cu reticență, crezând că este un dispozitiv care îi face ușor de urmărit, însă acum avem GPS în mașină și pe telefon. Cred că același lucru se va întâmpla și cu dronele”, a adăugat Downey. 2014 se anunță un an important și pentru imprimantele 3D. Anul acesta este foarte posibil să vedem din ce în ce mai des un astfel de dispozitiv în casele prietenilor. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ghinioniștii anului 2013. VEZI cui i-a întors norocul spatele
  • Norocoșii lui 2013. VEZI ce politiceni au avut noroc cu carul anul trecut
  • Cele patru STÂNCI ce au provocat ACCIDENTUL lui Michael Schumacher pe PÂRTIE. Petele de SÂNGE au rămas imprimate în ZĂPADĂ | FOTO
TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
  • VIRALE în 2013. TOPUL celor mai vizionate clipuri de pe YouTube-ul românesc
  • TOP 10 fenomene MISTERIOASE cărora oamenii de știință nu le-au găsit o explicație | GALERIE FOTO
  • De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare