GAFELE ANULUI 2014. Barca lui Ponta şi "ghinionul" lui Iohannis. Cum s-au făcut de râs politicenii anul acesta

GAFELE ANULUI 2014. Barca lui Ponta şi "ghinionul" lui Iohannis. Cum s-au făcut de râs politicenii anul acesta

Alegerile pentru Parlamentul European şi campania de la prezidenţiale au fost un bun prilej pentru ca politicienii români să-şi arate limitele şi să-i amuze pe alegători.

Candidatul ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, şi-a subminat şansele printr-o serie de gafe făcute în campania electorală. În final, s-a dovedit însă că alegătorii l-au iertat pentru aceste greşeli. Cea mai cunoscută dintre gafele lui Iohannis a fost atunci când, rugat să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere ”prin muncă cinstită şase case”, a răspuns: „Ghinion”. Câteva zile mai târziu, el şi-a cerut scuze pentru această declaraţie nefericită. Pe lista gafelor de campanie s-a mai aflat şi declaraţia “Sunt un politruc și vreau să fiu președintele României!”, precum şi faptul că, la discursurile ţinute la mitinguri, Iohannis nu se descurca fără promter.

„La primul tur mă uit cu popcorn și băutură răcoritoare”, a anunțat Victor Ponta, în august, după o întâlnire a activului de partid, în Delta Dunării. Declaraţia sa a devenit o sursă constantă de glume la adresa premierului. Ponta a fost ironizat şi după ce, în aprilie, a efectuat o vizită într-un sat afectat de inundaţii din Teleorman, unde, deşi apa nu depăşea nivelul genunchilor, s-a deplasat cu o barcă de cauciuc împinsă de jandarmi.

Întrebat ce roman i-a marcat copilăria, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, după unele ezitări: “Meitrei”, referindu-se la romanul “Maitreyi”, scris de Mircea Eliade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul gafelor care l-au făcut celebru pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a scăzut, dar acestea nu au dispărut complet. După ce în 2013 a afirmat că este coleg cu Mihai Viteazul, în 2014, într-o fotografie pe care a postat-o și pe facebook, Zgonea și vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli, se țin de mână asemeni unui cuplu, și nu dau mâna ferm, așa cum prevede protocolul. 

Fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, s-a făcut de râs spunând că fondatorii Romei, Romulus şi Remus, s-au născut într-un “cuib de vulpe”.

Senatoarea PSD Gabriela Firea l-a atacat pe candidatul ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, făcând referire la familia acestuia. “În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea. CNCD a sancţionat-o pentru această afirmaţie discriminatorie.

M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată”, a declarat, în august 2014, europarlamentarul Monica Macovei.

Pariez pe Iohannis, pariez pe decență, pariez pe respect, pariez pe educație. Votați Victor Ponta și șapte zile să le spunem românilor să iasă cu toții la vot!", a declarat, la un miting organizat la Cluj, parlamentarul PNL Andreea Paul. Ulterior, ea a susţinut că ar fi spus "Nu votaţi Ponta".