Editura Evenimentul si Capital

Gala Excelenței Bănățene, aflată la prima ediție

Autor: | | 0 Comentarii | 200 Vizualizari

Gala Excelenței Bănățene, aflată la prima ediție, s-a desfășurat vineri la Complexul Senator din Timișoara.

Organizată de Asociația Solidaritatea alături de Academia Română – Filiala Timișoara, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara, precum și Marea Lojă Națională din România în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timișoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Direcția de Tineret și Sport Timiș și Asociația Timisensis, Gala Excelenței Bănățene și-a propus să premieze excelența în ştiinţă, artă şi cultură, dar și în educaţie şi sport, conștientizând comunitatea în privința necesității implicării în activităţile civice, sociale şi de promovare a imaginii Timişoarei, se arată într-un comunicat de presă al Galei Excelenței Bănățene.

În cadrul evenimentului s-au acordat zece premii pentru personalitățile care s-au remarcat în aceste domenii, în anul 2013:

 • Premiul “Traian Lalescu” pentru “Matematică şi Ştiinţele Naturii” - prof.univ.dr ION COTĂESCU
 • Premiul “Traian Vuia” pentru “Ştiinţe Inginereşti” - prof. univ. dr. inginer NICOLAE BUDIȘAN
 • Premiul “Pius Brânzeu” pentru “Ştiinţe Biologice şi Biomedicale” - dr. medic DIANA ADRIANA ANDREI
 • Premiul “Gheorghe Ionescu Șișești” pentru “Științe Agronomice și Medicină Veterinară” - prof. univ. dr. inginer VALERIU TABĂRĂ
 • Premiul “Cornel Olaru” pentru “Ştiinţe Sociale şi Economice” - prof. univ. dr. CONSTANTIN BĂILEȘTEANU
 • Premiul “Eugen Tudoran” pentru “Ştiinţe Umaniste şi Arte” - prof. univ. dr. ADRIANA BABEȚI
 • Premiul “Ionel Drâmbă” pentru “Performanţe Deosebite în Sport” -  ECHIPA DE RUGBY RCM MVT TIMIȘOARA
 • Premiul “Coriolan Bredicanu” pentru “Performanţe Deosebite în Educaţie” - . prof. CERASELA BOCIU de la LIC. TEORETIC GRIGORE MOISIL DIN TIMIȘOARA
 • Premiul pentru “Implicare Civică, Socială şi de Promovare a Imaginii Timişoarei”
 • FUNDATIA TIMISOARA ’89 reprezentanta de PETRU ILIESU

 • Premiul “Solidaritatea” pentru activități caritabile - ASOC. CARITAS BANAT SANCTUS GHERHARDUS CIACOVA
 • Premiile constând într-un trofeu, o diplomă și un cec în valoare de zece mii de lei au fost acordate după ce comisiile formate din reprezentanți ai Academiei Române, ai mediului universitar și ai asociațiilor organizatoare au jurizat cu atenție activitatea mai multor candidați în cele zece domenii de activitate. Sumele pentru premii au fost colectate din contribuțiile celor 500 de invitați la gală, din sponsorizări și contribuții personale, precum și dintr-o licitație tăcută desfășurată chiar în timpul galei.

  "Această primă ediție a Galei Excelenței Bănățene este un punct de plecare într-un lung șir de evenimente care își propune să ofere valori și repere pentru tânăra generație și să crească gradul de implicare al elitelor în problemele cetății. Am acordat 10 premii de excelență, fiecare dintre acestea purtând numele unor personalități care de-a lungul timpului au făcut ca Banatul să fie cunoscut și recunoscut în întreaga lume. Am avut bucuria să constatăm că sunt foarte mulți cei care merită un astfel de premiu și de aceea sunt sigur că Gala Excelenței va merge mai departe mulți ani de acum încolo. Vreau să le mulțumesc în mod special rectorului UVT prof. dr. Marilen Pirtea ca reprezentant al mediului academic și Excelenței sale Radu Bălănescu, mare maestru al Marii Loji Naționale din România, fără de care organizarea acestei prime ediții a galei nu ar fi fost posibilă”, a spus coordonatorul general al galei, președintele Asociației Solidaritatea, deputatul Gheorghe Ciobanu.  Tag-uri:

  Alte articole din categoria: Social

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  ziare.com
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro